Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan dekode dekkdimensjoner

Dekkdimensjoner inneholde tre målinger som uttrykker ulike dimensjoner. Rekkefølgen av dimensjonene er alltid den samme, så når sekvensen er lagret, tar dekoding en dekkdimensjon ikke lenger enn tid til å lese informasjonen utenfor sideveggen, som er der dekkdimensjoner er preget i gummi. Det er alltid en god idé å skrive ned størrelsen informasjon når shopping for nye dekk. Instruksjoner
en

Sjekk sideveggen av et dekk for å bestemme størrelsen. Denne informasjonen vil være preget eller støpt inn i gummi sideveggen av dekket, så det er lett å finne størrelsen selv med dekk montert på et hjul og installert på et kjøretøy.
2

Se etter tre tall atskilt med bindestreker og skråstrek. For eksempel kan en dekkdimensjon være P205/75R-15.
3

Skriv ned "Passenger" for "P", som betyr at dekket er konstruert for personbiler for eksempel biler. I stedet for "P", noen ganger betegnelsen vil være "LT" for lett lastebil.
4

Skriv ned "Seksjon Bredde" ved siden av det første tallet i dekkdimensjon. For eksempel betyr 205 dekket er 205 millimeter bredt fra den ytre sidevegg til den motstående indre sidevegg. Dette er en måling av dekkets størrelse for å passe til bredden av en spesifikk felgen. Å konvertere millimeter til inches, dividere det første tallet med 25,4: 205mm delt på 25,4 tilsvarer ca 8 inches
5

Skriv ned "Høyde" ved siden av det andre tallet i dekkdimensjon.. For eksempel refererer den 75 i P205/75R-15 til høyden av dekket som en prosentandel av den seksjon bredde. Dette betyr dekkets delen høyde (også kjent som sideforhold) er 75 prosent av dekkets bredde (205).
6

Skriv ned "Radial" ved siden av "R" i dekket størrelse. "R", betyr at dekket er en radial konstruksjon, som gjelder for dekk produsert for nesten alle personbiler og lastebiler.
7

Skriv ned "wheel size" nest siste nummer. I dette eksempelet, den 15 i P205/75R-15 betyr at dekket vil passe et hjul 15 inches i diameter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101146.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold