Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Tire Rating Definition

Det er vanskelig å overdrive betydningen av bildekk. Dekk stå sentralt i en bils sikkerhet, ytelse og effektivitet. Å gjøre gode sammenligninger på tvers av de forskjellige merker og stiler av dekk, en rekke rangeringer eksisterer. Hensikten med disse rangeringene er å la sjåførene å velge de beste dekk til bilen, og å være i stand til å vedlikeholde disse dekkene når de har blitt valgt. Belastning og trykk Ratings

Alle personbiler og nyttekjøretøy som selges i USA kommer med dekk belastning og press plakater. Disse etikettene er vanligvis klistremerker som er festet til bilens dørkarm, hanskerom eller under dashbordet. Dekk plakater inneholder noen av de mest grunnleggende og viktig informasjon om bilens dekk, inkludert produsentens anbefalte dekkdimensjon, det anbefalte lufttrykk i pounds per kvadrattomme, og bilens tillatte totalvekt rating (GVWR). Den GVWR er den maksimale vekten av både passasjerer og gods at kjøretøyet er konstruert for å frakte trygt, og er i stor grad en funksjon av tires.It er viktig at en sjåfør holder seg til maksimal belastning og monitor dekktrykk ofte med justeringer som er nødvendig . Under-oppblåst dekk ikke bare redusere bilens drivstofforbruk, men også øke risikoen for dårlig håndtering og tap av kontroll.
Dekkdimensjon

Biler vil bare utføre til produsentens spesifikasjoner når de er utstyrt med dekk av den riktige størrelse. Dekkene må matche hverandre og alle må være innenfor det spekteret av størrelser som sikrer nøyaktige måle målinger (selv under-oppblåst dekk i riktig størrelse kan føre til feil speedometer målinger). Tire størrelse kan identifiseres av ratingbyrået trykt på sideveggen av et dekk. For personbiler, begynner denne rangeringen med bokstaven "P". (Lys lastebildekk motta en "LT" betegnelse). Neste nummer i sekvensen representerer bredden av dekket i millimeter. Dette tallet er etterfulgt av en skråstrek (/) og deretter et annet tall som representerer forholdet mellom dekkets høyde til bredden. Denne faktoren er kjent som dekkets ratio. Etter forholdet en bokstav "R" står for en radial stil dekk. Det endelige antallet i rating er diameteren på hjulet på hvilke dekk vil passe i inches.

Andre Vurderinger

sideveggen av et dekk inneholder annen viktig informasjon i tillegg. Temperatur rangeringer indikerer hvor motstandsdyktig dekket er til vedvarende drift ved høye temperaturer. Denne skalaen går fra "A" for de mest varmebestandige dekk, til "C" for laveste rating til fortsatt kvalifisere som safe.A dekkets veigrep vurdering er også merkes med en sistnevnte. Toppen av denne skalaen er den "AA"-vurdering, som indikerer et dekk med overlegen evne til å stoppe på våte flater. "A", "B" og "C" traction karakterer follow.The tredje vurdering oppført sammen med temperatur og trekkraft karakterer er til vurdering for slitebanen slitasje. Dette nummeret er en prosentandel av dekkets forventede levetid i forhold til en "standard" kontroll dekk brukes til testformål. Vanligvis denne ratingen faller mellom 300 og 500, som indikerer dekk som forventes å vare mellom tre og fem ganger så lenge kontrollen dekk.
Load og-hastighet

Selv tilkoblingsverdiene vises sammen med dekktrykk karakterer på en bilens last og press plakat, er en belastning også tildelt hvert dekk. Denne klassifiseringen er representert som et tall som kalles lasten indeks. Load index diagrammer er nødvendig for å fastslå en dekkets maksimal belastning i pounds eller kilo. Load serien er enda en belastning, denne gangen representert som et brev mellom "A" og "N". Disse bokstavene svarer til en rekke "ply rating" som ikke har noen standard definisjon, men er nyttige i å sammenligne dekk fremstilt av de samme company.Speed ​​karakterer er representert ved en ikke-kontinuerlig rekke bokstaver. Hver bokstav tilsvarer en maksimale hastigheten som dekket er forventet å utføre en sikker måte, selv om kjøreforholdene og alderen på dekket påvirke maksimal sikker fart også. Den laveste hastigheten rating, "M", refererer til en maksimal trygg hastighet på 81 miles per time. Den høyeste hastigheten Rangeringen er "Y", som tilsvarer 186 miles per time.
Bruksområde Ratings

Flertallet av dekkene er også utpekt som faller innenfor en av de uoffisielle bruk kategorier. Disse kategorier er funksjoner av dekkmønsteret og materialsammensetning av dekket. High Performance dekk har mykere gummiblanding (og derfor en kortere slitebanen liv) og er beregnet for bruk på tørre asfalten. Mud and snow (M & S) dekkene er laget for hyppig bruk på vinterføre. Disse dekkene kan utføre godt på tørre asfalten, men også bredere dekkmønster for overlegen trekkraft på isete veier eller i dyp snø. Helårsdekk er egentlig en mindre ekstrem versjon av M & S dekk, og er designet for sporadisk bruk på vinterføre. Endelig er All Terrain dekk designet for off-road bruk og har de mest dramatiske dekkmønster.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101067.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold