Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan forlenge levetiden på dekkene

Ikke bare vil bilen din bli tryggere med godt vedlikeholdte dekk, vil dekkene vare lenger og de vil bidra til bedre mileage.Years siden var en typisk dekk garantert for om lag 25.000 til 30.000 miles . I dag, de er garantert for tre gang så lenge. Mens de kan ha nok av slitebanen, du fortsatt trenger å jevnlig sjekke dem Det er et par ting du bør gjøre for å holde dekkene i tipp-topp stand. Instruksjoner
en

Kontroller at lufttrykket i dekkene er konsistent med hva produsenten sier er riktig for din bil. Du kan finne denne informasjonen enten i manualen, i hanskerommet eller på innsiden av inngangsdøren. Det er en koner tale som du bør holde trykket lavt på dekkene for å bedre grepet. Ikke bare vil det føre til at dekkene slites ut raskere på grunn av økt friksjon, vil det koste deg kjørelengde. Opprettholde riktig lufttrykk i dekkene og bilen vil kjøre jevnere, håndtere bedre.
2

Kontroller lufttrykket i dekkene når temperaturen synker. Statistisk sett vil lufttrykket i dekkene falle om lag en grad for hver ti graders fall i temperaturen. Så, med noen temperaturer varierende så mye som 50 grader mellom sommer og vinter, kan du se effekten været har på dekkene dine.
3

Roter dekkene omtrent hver sjette måned for å holde mengden av slitasje konsistent for alle dekkene. Planlegg å gjøre dette når klokkene endring for sommertid, slik at du ikke vil glemme.
4

Når du må skifte et dekk, det trenger ikke å være av samme merke som de andre dekkene. Imidlertid bør den ha en lav rullemotstand for å gi deg bedre kjørelengde. Se et dekk profesjonell om noe som er det beste dekket for din bil.
5

Sørg for at dekkene er riktig justert. Dårlig dekk innretting kan føre til et dekk som skal skiftes ut mye tidligere enn det burde være. Dessuten en dårlig justert bil er usikre, håndtak med større problemer, har lavere gass kjørelengde og akselererer behovet for å skifte dekk. En avslørende tegn på at dekkene er ute av stilling er ujevn slitebanen slitasje.
6

Fra tid til annen sjekke dekkene for kutt, sprekker eller buler i sideveggene og trinnene. Hvis de er til stede, erstatte det dekket fordi det utgjør en fare hver gang du setter deg bak rattet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100912.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold