Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hva er den riktige måten å Roter radialdekk

Vanlig dekk rotasjon gir flere fordeler: selv dekkslitasje, økt dekkenes levetid og forbedret håndtering. Ifølge Goodyear Tire Engineering, kan radialdekk flyttes til hvilken som helst posisjon på en bil. Dekkene skal rebalanseres og rulleres hvert 5000 til 8000 miles. Dette kan gjøres i forbindelse med hver eller annenhver oljeskift, for å sikre at det blir en vanlig praksis. Dine Dekk og Bil

Riktig rotasjonsmønster er avhengig av to variabler: hvilken type kjøretøy og hvilke typer dekk montert på kjøretøyet. Forhjulsdrevne biler vil bruke en annen rotasjonsmønster fra bakhjulet og fire hjulstrekk. De fleste bilene vil ha fire eller fem dekk av samme størrelse og mønster. Hvis reserveelementet er den samme som de fire i-benytte dekk og montert på den samme type hjul, kan en fem dekk rotasjon mønster benyttes. Hvis reservehjulet er en annen type dekk eller er montert på en annen type rim, bruker en fire-hjulet rotasjon mønster.

Noen biler vil ha ytelse dekk som er enveis, eller bør bare monteres på bilen å rotere i en retning. En annen mulighet, igjen vanligvis på høy ytelse biler, er ulike dekkstørrelser foran og bak aksler. Disse spesielle tilfeller diktere modifiserte dekk rotasjon mønstre.
Standard Rotasjon Mønstre

Tire and Rim Association, et dekk industri handel gruppe, gir følgende informasjon på radial dekk rotasjon mønstre:

På forhjulsdrevne biler, er rotasjonen mønster som kalles en fremskutt kors. Bakhjulene blir krysset, eller flyttes til den motsatte side av kjøretøyet, på den fremre aksel. De forhjul beveges rett bakover til bakakselen, på samme side. Hvis en fem dekk rotasjon er i bruk, flyttes passasjersiden foran dekket tilbake til reservedekket posisjon, og reservedeler lysbilder ut til høyre side bak plassering.

På bakhjulstrekk og firehjulstrekk kjøretøy, bruke en bakre kryss mønster. Framdekk flytte bakover og krysser over til motsatt side. Bakhjulene gå rett frem å montere på forakselen, på samme side. De fem dekk alternativet har førersiden forhjul krysset ned til reservehjul posisjon og reservedeler går ut til bakakselen på passasjersiden.
Spesielle situasjoner

Biler med ensrettede dekk må holde dekkene på samme side av kjøretøyet når de er rotert. Dette betyr at rotasjonen er en straight swap fra fronten til baksiden og tilbake til fronten, holde dekkene på samme side av bilen.

Biler med forskjellige størrelser dekk mellom for-og bakakselen må holde riktig størrelse gummi på riktig aksel. Rotasjonen mønster er en enkel side til side, høyre til venstre og venstre til høyre på samme aksel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101226.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold