Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan kan jeg vite om vinterdekk er fortsatt bra?

Når vinteren ruller rundt og været blir kaldt, vått og grått, mange bilister har vinterdekk installert på bilens hjul eller har et ekstra sett med hjul med vinterdekk allerede installeres som kan benyttes i steden for det varme vær-dekk. Fordi vinterdekk er brukt for bare en periode hvert år, kan de vare i mange år før du trenger utskifting. Det er godt å vite hvordan man skal avgjøre når vinterdekkene må byttes. Du trenger
Ruler
Vis flere instruksjoner
en

Mål mønsterdybde. Hvor mye trå et sett med vinterdekk fortsatt har er viktigere enn det er på dekk som brukes for sommeren eller all-season bruk. Fordi vinterdekk er utformet for å bli brukt i snørike forhold, blir trådene vanligvis utformet for å være dypere. Og i motsetning til sommerdekk, noe som kan være drevet frem slitebanen er selv med slitasje merker, vil vinterdekk håndtere verre hvis slitebanen er lavere enn den burde være. For dekk drevet i våte og regnfulle forhold, bør mønsteret ikke være grunnere enn 1/8 tommer. For snørike forhold, bør trå være grunnere enn 3/16 tommer.
2

Sjekk produksjonsdato på dekkene. Hvis slitebanen er fortsatt dypt nok for effektiv bruk i snørike og regnvær, så den neste tingen du kan gjøre er å bestemme når dekkene ble produsert, og om de fortsatt er innenfor deres levetid. DOT (Department of Transportation) krever at dekk produsert siden år 2000 har en rekke trykt på sideveggen som har uken i året og året den ble produsert i. Hvis nummeret sier DOT U2LL LMLR 5107 for eksempel 51 i de siste fire tallene indikerer uke dekket ble laget (51. uke i året) og 07 er året, i dette tilfellet 2007.
3

visuell kontroll av dekkene. Selv om mønsteret er bra og alderen på dekket fortsatt gir sikker bruk, er en visuell inspeksjon viktig. Sammenlign utenfor slitebanen til innsiden slitebanen for å sikre at det ikke er noen merkelige slitasje mønstre. Også inspisere dekk for buler og tørket eller sprukket gummi. Hvis du er i tvil om dekkene dine er nyttige, har en profesjonell dekk butikk se på dem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101276.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold