Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan vite om du har Enveis Dekk

En enveis dekk er også referert til som en retningsbestemt dekk. Dette betyr at dekkmønsteret av dekket er formet for å rotere på kjøretøyet i bare én retning. Dette forbyr et kryssmønster for dekk rotasjoner, og kan også føre til raskere dekkslitasje. Imidlertid tilbyr enveis dekk bedre veigrep for å reise på våte eller snødekte veier. De fleste dekk på biler er symmetriske eller ikke retningsbestemt dekk. Instruksjoner
en

Les informasjonen på sideveggen av dekket. Det vil være en av to mulige indikatorer stemplet på sideveggen av et ensrettet dekk: Enten en pil vil peke i retning av en bevegelse fremover på sideveggen (i hvilket tilfelle hvert dekk på kjøretøyet skal ha den pilen som peker til den fremre av kjøretøyet), eller det vil bli skrevet ut ord som sier "This Side Out."
2

Se på dekkmønsteret av hvert dekk. En enveis dekkets mønster vil danne inn i form av en "V" som du møter fronten av dekket. Symmetriske dekk vil tilby et dekkmønster som går i en retning opp til midten av dekket, og deretter dekkmønsteret vil dannes i den andre retningen for den gjenværende halvdel. Dette sikrer at uansett hvor dekket er montert, vil det ikke saken.
3

Inspiser alle dekkene på bilen din. Ikke anta at de alle er enveis eller på annen måte, spesielt hvis du kjøpte bilen brukt. Det er mulig å ha blandet dekk og har ensrettede og ikke-retningsbestemt dekk på samme kjøretøy. Selv om en feilplassert enveis dekk på et kjøretøy ikke nødvendigvis er en sikkerhetsrisiko, vil det gå ut over ytelsen av dekket og bør korrigeres.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100994.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold