Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan finne produksjonsdato på et dekk

Det er mye ridning på dekkene dine. Ta et skritt tilbake og se på hvor mye av bilen er faktisk berører bakken: ikke veldig mye. Trolig rundt en kvadratmeter eller så av gummi kobler bilen til veien. Dermed holder dekkene vedlikeholdes og trygt er viktig. De fleste dekkprodusenter har en fire-års garanti, som bare er veldig nyttig hvis du kan huske når de ble gjort. Heldigvis, det er trykket rett på dekket. Instruksjoner
Finne Informasjon
en

Se rundt innsiden rim for Tire Identification Number. Dette er en 8 - eller 6-sifret tall rett etter Department of Transportation (DOT) nummer. På de fleste dekk har DOT nummer som skal skrives ut på begge sideveggene. Den Tire Identification Number ikke, så det kan være på motsatt side.
2

Finn de siste tre eller fire siffer og finne ut om dekkene ble gjort før eller etter år 2000. Generelt, hvis det er tre siffer dekket er premillennial, som firesifrede koder ble introdusert i det nye årtusenet.
3

Figur ut året fra disse tallene. Hvis dekkene dine er fra før 2000, vil de to første sifrene representerer uke i året at dekk ble gjort og det tredje representerer året av tiåret. For eksempel indikerer koden 315 at dekket ble gjort i den 31. uken, femte året av tiåret. Den "tiår" er mest sannsynlig 1990, da dekkene er generelt forventes å vare i ca 10 år.

Fire-sifrede alder koder er i praksis det samme. De utgjør fremdeles uke i året og året. Så, betyr koden 2007 at dekket ble laget i det 20. uken av 2007.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101120.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold