Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan lese Sidewall Informasjon om Auto Dekk

Det er et vell av informasjon på sideveggen av auto dekk. Mens du kan lære mye om dekkene på bilen din ved å tyde informasjonen, prøv å huske på at informasjonen på dekket brukes som en rettesnor for kjøretøyet. Ikke all informasjon på sideveggen av dekket er det som sentene anbefale på bestemte sider av dekket. Instruksjoner
Hvordan lese Sidewall Informasjon om Auto Dekk
en

Finn dekkdimensjon, bredde, høyde, type, konstruksjon, load indeks, hastighetsklasse, og været etter det store antallet på sideveggen. For eksempel P185/65/R15 88 H M & S ville informere deg denne informasjonen som følger; P skulle tilsi det er en passasjer dekk. Andre bokstaver som brukes kan være LT for lett lastebil eller T for midlertidig. 185 er sideforholdet målt sidevegg til sidevegg i millimeter. 65 er høyden av dekket i prosentandelen til bredden. R indikerer det er en radial dekk (andre eksempler vil være B for diagonalbeltedekk eller D for diagonal skjevhet). 15 står for diameteren av dekket i inches. 88 er belastningen indeksen viser hva dekk kan bære ved maksimal inflasjon. H er hastigheten vurdering at dekket er konstruert for å reise på. Og M & S står for mud og snø, en annen insignia ville være et fjell og snøfnugg som skulle tilsi en snø dekk
2

Finn DOT nummeret på sideveggen av dekket.. DOT-tall har en full skjerm på den ene sidevegg og en delvis skjerm på den andre. Full DOT nummer skulle tilsi produsenten og anlegget som produserte dekket i de første fire sifre etter bokstavene DOT. De neste tre til fire tegn ville være selskapsspesifikk informasjon som brukes i tilfelle av et produkt tilbakekalling utstedelse. De fire siste sifrene ville være datostemplet av dekket. De to første sifrene i datostempel skulle tilsi uken den ble produsert og de to siste sifrene skulle tilsi det året den ble produsert. For eksempel vil 3407 fortelle deg at dekket ble produsert i 34. uke i året 2007.
3

Lær maksimalt trykk og den maksimale belastningen av dekket i små eller "fine "skrive ut på sideveggen. Forstår at informasjonen på sideveggen av dekket er fra dekkprodusenten og ikke alltid den anbefalte eller samme informasjonen oppført av bilprodusenten. Med andre ord, kan du ha en P (passasjer karakter dekk) som tillater maksimum av 44 pounds per kvadrattomme av luft inflasjon, men bilprodusenten anbefaler ikke flere enn 32 pounds per kvadratcentimeter av luftfylling for kjøretøyet. Når det gjelder tid for dekk erstatning, kan du alltids oppgradere til en høyere rating dekk, men du bør aldri nedgradere til et mindre dekk enn produsenten anbefaler.
4

Oppdag kvalitetsvurdering av dekket ( også i "fine" print på sideveggen) i treadwear, veigrep og temperatur. Jo høyere tall i treadwear, bør jo lengre slitebanen vare. For eksempel en 400 treadwear dekk skal vare dobbelt så lenge som en 200 treadwear dekk. Trekkraft ville informere deg om å stoppe kapasiteten på dekk på våt asfalt. Dette vises med bokstaver som "AA" er best, til "A", "B" og "C", å være den verste. Temperatur på dekket er igjen vises i brev med "A" er høyest til "C" er den laveste. Siden dekkene varme opp mens du kjører, indikerer dette brevet dekkets evne til å tåle det varme.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100983.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold