Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Jetmotorer Vs. Bilmotorer

Typiske bilmotorer (forbrenningsmotorer, eller "ICE") og jetmotorer blir ofte brukt kraftverk i sine områder. Begge har sine dyder og laster, og begge har blitt brukt på land, luft og sjø kjøretøyer. Historie

Nikolaus Otto jobbet sammen med Daimler /Maybach til å produsere den første praktiske fire-takts bilmotor i 1876. Den første jet-drevne flyet var det 1938 Heinkel He 178.
Funksjon og Power

bilens forbrenningsmotor virker ved en rekke kontrollerte, gjentatte drivstoff eksplosjoner som føre til at drivakselen av bilen for å snu, og dermed gjøre hjulene sving; jetmotorer arbeide med en prosess med kontinuerlig drivstoff forbrenning og fremdrift som driver flyet eller andre kjøretøy fremover. Bilmotorer er målt i hestekrefter, og jetmotorer er vurdert av pounds skyvekraft.

Vekt

ICE motorer er vanligvis to til tre ganger tyngre enn jet motorer per enhet av kraft produsert.
Størrelse

Fordi de ikke krever en ventil-tog eller klumpete roterende montering, jetmotorer er mye mer kompakt at bensinmotorer.
Økonomi

Den eneste virkelige ulempen til jetmotorer er det faktum at de produserer svært lite dreiemoment per RPM (omdreininger per minutt) og må spinne veldig fort for å inaktiv eller cruise. Dette gjør en jetmotor mindre enn halvparten så drivstoffeffektive som en bensinmotor med tilsvarende hestekrefter.
PowerBand

Bensinmotorer akselerere svært raskt og avta med fart. Jetmotorer pleier å ha lav innledende akselerasjon, men bygge massive strømmen med hastighet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92633.html

Previous:
Next:

Hot Rods