Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hvordan finne den Gear Ratio på en 12 Bolt Rear End

Den 12 bolt bakende er en populær enhet som brukes i muskelbiler. Det tekniske navnet for en bakenden er den bakre differensial. En differensial aksepterer kraften fra motoren via drivakselen og sender den ut til hjulene gjennom akslene. Når en girutveksling er oppgitt som en 4:10, betyr det bare at drivakselen roterer 4,10 ganger for hver omdreining av hjulet. Metoden brukes for å finne girutveksling på noe differensial er den samme, fra biler til golfbiler, og kan gjøres uten å fjerne den fra bilen. Du trenger
Vernebriller
bremseklosser
Jack
Jack står
Degree tape
Stålbørste
Wire
boks med brus
maskeringstape
Grease blyant
Vis flere instruksjoner
Finne Gear Ratio med Rear Differential i Vehicle
en

Parker kjøretøyet på et nivå, asfaltert flate og chock forsiden av forhjulene.
2

Sett et gulv jack under midten av bakre differensial og løft de bakre hjulene på bakken.
3

Position to bukker under bakakselen rør, en under hver side nær hjulene. Plasser to bremseklosser bak hver forhjulet for å hindre at bilen ruller.
4

Rengjør et område på drivakselen med en stålbørste. Dette området bør være en 1-tommers tykke bånd som går hele veien rundt drivakselen røret nær den bakre åk.
5

Sett inn en grad tape inn i den rengjorte området av drivakselen.

6

Tape en stiv stykke wire til en full brus kan bruke som en peker. Bøye ledningen som trengs og plasserer pekeren på en startlinje på graden tape. Denne start-linjen kan være en hvilken som helst linje på båndet. Overvåke startlinjen å fastslå nøyaktig hvor mange full og delvis rotasjoner drivakselen gjør i en komplett rotasjon av bakhjulet.
7

Tape en blyant til bakre kvartal panel slik at den henger rett ned mot midten av bakhjulet som en peker. Mark et tilsvarende linje på sideveggen av dekket ved pekeren med en fett blyant. Ikke roter hjulet mens du gjør dette.
8

Shift bilen i fri slik at drivakselen kan roteres.
9

Vri drivakselen sakte mens telling hele rotasjoner at drivakselen fullfører så vel som antall graderingskurver linjer av graden båndet som passerer ledningen pekeren for en delvis omdreining. Slutte å rotere drivakselen når bakhjulet roterer nøyaktig en hel omdreining, merke til merke.
10

Multipliser omdreininger på drivakselen ved 360 grader og antall gradering linjer som passerer pekeren på et delvis sving med 22,5. Legg disse to tallene sammen og dele svaret med 360.. Dette er den bakre ende girutveksling. For eksempel: Fire akselen rotasjoner lik 1440 grader, og tre grad linjer vil tilsvare 67,5 grader. Legg disse sammen for å få 1507,5 grader. Dele 1507,5 ved 360 og svaret er 4,1875. Rundt det, og du får en ratio på 04:19.
11

Hev bilen med jekken, fjerne støttebenet og verktøy fra under bilen, senk den tilbake til bakken.

Finne Gear Ratio med tilgang til drevtennene
12

Marker en tann på pinjong med et fett blyant. Dette er et mindre konisk gear. Rotere det og telle hver tann bare én gang.
13

Marker en tann på ringdrevet med fett blyant. Dette er den store gear. Rotere det og telle hver tann bare én gang.
14

Del antall ringdrevtennene med antall pinjong tenner. Dette er girutveksling. For eksempel har ringgiret 41 tenner, og tannhjulet 10 har. Dele 41 med 10 for en girutveksling på 4:10.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92690.html

Previous:
Next:

Hot Rods