Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

602 Crate Engine Spesifikasjoner

GM 602 kasse motoren er en fabrikk utformet ytelse motor produsert av General Motors som er beregnet for racing og off-road bruk. Motoren har fått sitt mer vanlig 602 moniker fra de tre siste sifrene i sin delenummer identifisering av 88.958.602. Disse motorene er generelt populært for sirkel spor og andre racing applikasjoner der motor størrelse og makt er strengt regulert for å oppmuntre til mer konkurransekjøring blant deltakerne. Grunnleggende

GM 602 kasse motoren er basert på General Motors sen-modell 350 motor design, bygget etter 2001, og er ikke kompatibel med alle deler og tilbehør for 350 motorer produsert før 2001. Den har en støpejern blokk og topplokk, og det finnes ingen bestemmelser for utslipp kontroller. Motoren er en 90-graders V8 design med en sentralt plassert kamaksel. Den 602 er konstruert for off-road bruk og er ikke beregnet for gatebruk. Denne motoren er forseglet, noe som betyr at den er bygd med spesielle bolter som ikke lett kan fjernes. Dette gjøres for å sikre mot manipulering eller endring av motoren for å øke sin makt.
Intake Manifold

602-motoren er konstruert med en gm ytelse inntak manifold som ikke har noen bestemmelser om en EGR ventil eller varmluft choke. Det er en dual plane manifold laget av aluminium og designet for å virke med en standard flens Holley forgasser.
Cylinder Heads

Motoren er utstyrt med GM Vortec topplokk som er bygget av støpejern. Hodene har 1,94-tommers ventiler og 1,5-tommers eksos ventiler, og 3/8-inch innpressede rocker arm studs. Hodene akseptere innsugsmanifoilene med en åtte-hulls bolt mønster, med fire bolter per hode.
Veivaksel /Roterende Assembly /Compression

veivaksel i 602-motoren er støpejern og sikret med fire bolt viktigste caps, og er designet for å bruke ett stykke bak viktigste olje segl. De kobler stenger er pulverisert metall og stemplene er støpt aluminium. Motoren har en 4-tommers sylinderen og en 3,48-tommers sveiv slag som produserer et 9.1-til-1 komprimering.
Ignition System

602 Crate motor bruker en selvstendig elektronisk tenningssystem som inneholder spolen og kontroll modul innenfor distributør og opererer på 12 volt likestrøm. Avfyring orden på motoren er 1-8-4-3-6-5-7-2.
Oil System

602 motoren bruker en intern olje pumpe som produserer 40 psi i trykk ved 2000 rpm. Oljen kapasitet på motoren er 8 liter og bunnpannen er utviklet spesielt for sirkel-track racing programmer.
Resultatutvikling

GM 602 Crate Motor er konstruert for å kjøres på 92-93 oktan drivstoff og produserer 350 hestekrefter ved 5000 rpm og 390 ft.-lb. dreiemoment på 3800 rpm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92685.html

Previous:
Next:

Hot Rods