Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hvordan bygge en Big Block Mopar Engine

The Mopar big block motor har vært motor bak mange av de ikoniske Dodge og Chrysler klassikere av muskel bil æra av slutten av 1960 og tidlig 1970-tallet. Å gi bevegelse til GTX, the Road Runner, den Cornet og Barracuda, gir Mopar masse muskler. Prosessen med å bygge en Mopar big block motor er ganske enkel. Det vanskeligste aspektet er å spore opp alle delene - visse typer Mopar motorer deler er mangelvare. Du trenger
Mopar bart blokk
Mopar kort blokk kit (stempler, ringer, råder, veivaksel)
½-tommers og 5/8-inch stikkontakter og skralle
Silicon epoxy
Freeze plugger
pakning kit
hodet bolter
Kamaksel kit
Timing gears w /kjede
topplokk
Tenningssystem
Intake manifold w /forgasser
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
Forbereder The Bare Block
en

Ta bare blokk til en maskin butikk, og ha det varmt tanket å rense ut eventuelle partikler og karbon som har bygget opp. Da har maskinen butikk Magnaflux den Mopar blokk å avdekke eventuelle sprekker, sprekker eller mangler som kan hindre brukervennligheten. Selv splitter nye motorblokker kan ha defekter.
2

Monter stemplene ved å klemme på stempelringer, og deretter legge de kobler stenger til stemplene.
3 < p> Monter ventilen fjærer og vippearmer til topplokk. Installere nye frostplugger inn i blokken.
Montering The Bottom End
4

Installer veivaksel, og passer de viktigste bærende caps langs hver journal av veivakselen. Trekk de viktigste bærende caps til spesifikasjonene. Vanligvis vil dette være 90-100 ft. /Lbs dreiemoment, men dette tallet varierer avhengig av motorstørrelse og veivaksel produsenten.
5

Koble stempler til veivakselen ved de kobler stenger. Nøye sete hvert stempel, og unngå å utføre eller skrape sylinderveggene i installasjonsprosessen.
6

drei veivakselen og bruke et terrassebord verktøy for å sikre at toppen av stemplene ikke vil piske inn i forbrenning kamre av topplokkene. Plasser Terasse verktøyet over toppen av kanten av sylinderen mens stempelet er ved høyden av sin bevegelse. Den terrassebord verktøyet vil bli ringt inn til riktig høyde for at motoren blir gjenoppbygd. Reisetiden for en 440 big block vil være litt høyere enn reise for en 396 eller en 426 hemi motor.
7

Monter bakre viktigste segl og bak main cap. Fest bunnpannen, og deretter legge den nederste timing utstyr til den fremre enden av veivakselen. Sveiv motoren til topp sentrum, der nummer én sylinder (foran til venstre) er på høyden av sin bane.
Montering The Top End
8

Lube den fliker og tidsskrifter av kamaksel liberalt. Sett kamaksel sakte, snu i klokkens retning for å sikre at hver journal går greit inn i motorblokken.
9

Fest den øverste timing utstyr til fronten av kamaksel, og påføre registerkjede mellom toppen gear og bunnen gear. Linje opp prikkene gitt, i henhold til spesifikasjonene for den aktuelle type motor. For en 440 Mopar, bør prikk på undersiden utstyret være på seks posisjon, mens prikken på høygir bør være i nærheten av tolv posisjon.
10

Fest timing forkoblingsdeksel.
11

Fest hodet bolter inn i blokken, og fest hodet pakninger. Skyv topplokk på plass, og trekk dem til 70 ft. /Lbs dreiemoment.
12

Installer løftere og løftere, og stram ned rocker armene på topplokk. Installer inntaket manifold ved hjelp av silisium epoxy til å feste nye pakninger. Plasser manifold på blokken, og skru den ned. Monter forgasseren og distributør.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92720.html

Previous:
Next:

Hot Rods