Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hot Rods av 1950

1950 var gullalderen for hot rods. Muskel bil æra av 1960 nesten drept av hot rod til baby boomers som så sine fedre og eldre brødre tilpasse førkrigs Ford kupeer brakt tilbake hot rod i 1970 og 1980. 1950 hot rod også fødte auto tilpasning og ettermarkedet ytelse motor industrien. Bakgrunn

hot rod kan spore sin historie til slutten av andre verdenskrig. Retur tjenestemenn med kontanter i lommene sine og rastløshet kjøpt brukte biler til å rase de tørre lakebeds i hele Sør-California. Eiere strippet ned disse bilene til bar essensielle, selv om de begrensninger av teknologi i slutten av 1940 og begynnelsen av 1950-tallet ikke førte til omfattende motor modifikasjoner. Eiere favoriserte kupeer for sine kompakte kropper og trange, korte akselavstander. En tidlig versjon, og kanskje den første ekte hot rod, var en 1925 Buick tilpasset av George Barris, som senere fikk æren som far til den egendefinerte bilindustrien. Barris fulgt med å tilpasse en 1929 Ford Model A.
Deuce Coupe

Kanskje ingen andre bilen var en mer passende ikon av 1950 hot rod enn 1932 Ford coupe. Ford introduserte 1932 tre-og fem-vindu coupe utstyrt med en flat-head V-8 motor. Av 1946, ble den flat-head V-8 genererer 100 hestekrefter, en sunn utgang for tiden. Customizers kunne øke produksjonen av tidligere flat-head V-8s med en større forgasser, overskrifter og annet eksosanlegg. Kraften under panseret suppleres rakish styling av 1932-1936 Ford kupe. Skålene var moden for tilpasning. Eierne, men tok en praktisk tilnærming til tilpasning. De fjernet fendere, kalesje, støtfangere og selv frontruten som vektbesparende tiltak for å gjøre dem konkurransedyktige mens racing. Customizers også installert store bakhjulene for å heve den bakre girutveksling for å hjelpe bilen nå høyere hastigheter og holdt standard dekk i front for å senke nesen for å redusere luftmotstanden.
Postwar Bilde

p Som det hot rod bevegelsen vokste, så gjorde sitt image som en hensynsløs og farlig sport. Førkrigs og første etterkrigsårene bilene var ikke trygt å begynne med, og i hendene på en tenåring, skremte foreldre til å ingen ende. The National Hot Rod Association dannet i 1951 for å etablere sikkerhetsstandarder og racing forskrifter på godkjente baner å legitimere hobby. Det hjalp imidlertid at skuespilleren James Dean kjørte en tilpasset 1949 Mercury over en klippe i 1955 filmen "Rebel Without a Cause", eller at han døde i en bilulykke en måned før filmen ble sluppet. Men historien om ungdoms opprør og raske biler hadde en dyp effekt på hot rod bevegelse.
Merc

1949 Mercury satt en ny standard i hot rods. Under panseret var en 255-kubikk-tommers flat-head V-8 vifter med 110 hestekrefter. Bilen satt på en 118-tommers akselavstand og målte en heidundrende 206,8 inches lang. Potensialet hot rod var betydelig lengre enn den gamle Ford coupe med sin 106-tommers akselavstand. Men mye mer kan gjøres til kroppen. Customizers vanligvis senket det til bare noen få inches av fortau, hakket "A" og "B" pilarene for å senke taket, fjernet brightwork, håndterer barbert av døren og tilpasset maling med flammer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92611.html

Previous:
Next:

Hot Rods