Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Bruker for Rack & Pinion Gears

En tannstang utstyr mekanismen er en svært effektiv måte å direkte overføre roterende bevegelse til lineær bevegelse. Ved å variere størrelsene av enten stativet eller pinjongen kan dreining /lineære forholdet kan varieres i henhold til kravet kriterier. Videre kan kraft variant være utformet ved å variere størrelsen på tannkransen. Den mest vanlige bruken i dag for en tannstang monteringen er i bilbransjen styresystemer, men det finnes andre bruksområder for det også. Automotive Steering

Tannstang styring fungerer ved å koble en sjakt til rattet. Når rattet dreies, svinger akselen pinion, som i sin tur glir i stativet frem og tilbake. Stativet blir deretter festet til dekket spindler, som slår dekkene. I 1976 patenterte James Duffy en kraft assistert tannstang utstyr mekanisme for biler, og disse er i dag i bruk på mange biler i dag.
Machine Tabeller

Mange maskiner , for eksempel Fres og maskiner, har bevegelige bord. Hvordan disse arbeider er det et tannhjul er festet til en sveiv, og stativet er festet til undersiden av maskinbordet. Når operatøren snur håndtaket, beveger tannhjulet risten i en lineær bevegelse, og dermed å bevege bordet i en lineær (frem og tilbake) bevegelse. Dette er spesielt nyttig i kverner og fresemaskiner, der skjærehodet er stasjonær, og arbeidsstykket som er festet til bordet flyttes frem og tilbake.
Meat Processing Machines

Manuell kjøtt behandlingen maskiner bruker denne mekanismen mye i sin design. Den pinjong er montert på en håndsveiv, og stativet er montert til et stempel. Når sveiven dreies, tvinger stativet stempelet ned i bakken kjøtt holdekammeret. Kjøttet blir deretter skjøvet ut, under trykk, fra dysen hvor pølseskinn er plassert. Tenk på det som en stor sprøyte, med stativet er montert på stempelet del. The Weston pølse stuffer er en slik enhet. En jerky gjør maskinen bruker samme prinsipp. Pinjongen er montert til enden av håndtaket. Når håndtaket er klemt, flyttes pinion stativet, som i sin tur presser stempelet inn i kjøttet holdekammeret
Mulig fremtidig bruk i Nanomachines

Foreløpig er det mye pågående forskning innen nanomachines og robotikk, som er multimolecular i størrelse. Biomedisinske forskere Cavalcanti og Freitas teoretisere at i fremtiden, nanobots, blir langt mindre enn menneskeceller, vil være i stand til å gå inn i kroppen, og utføre kirurgi celle for celle. Tannstang mekanismer vil trolig bli brukt i disse nanobots, muligens for å flytte en skalpell frem og tilbake eller å presse ned stempelet til en sprøyte. Forskere Franco Chiaravolloti og kolleger i 2006 utviklet et molekylært nivå rack og pinion, som kan brukes i nanomachines.The pinion er ett molekyl stor, og stativet er en samling av molekyler lagt ende til ende. Siden nanoteknologi er i sin spede begynnelse, har bruken av en molekylær størrelse rack og pinjong mekanismen ikke nådd sitt fulle potensial, og mye forskning og leting fortsatt må gjøres.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92644.html

Previous:
Next:

Hot Rods