Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Racing lyddemper Tips

Selv om de fleste racing-applikasjoner ikke krever bruk av lyddempere å stille eksos støy fra høy ytelse biler, noen racerbaner og konkurranser krever lyddempere på grunn av lokale støy bekymringer og regler for et bestemt kjøretøy klasse. Selv om alle lyddempere forårsake noen begrensning av avgasser og påvirke hestekrefter og dreiemoment, er det noen grunnleggende tips for å huske som vil bidra til å fastslå hvilken lyddemperen er riktig for et bestemt program. Skjerf typer

Dissipative lyddempere bruke perforerte rør eller kamre som har lydabsorberende materiale pakket rundt dem. Dette materialet absorberer lyden energi av eksos og leder bort det som strålevarme.

Reaktiv lyddempere bruke spesielle design former og flere kamre å lede og eller reflektere lydbølger innenfor lyddemperen tilbake mot kilden, forårsaker dem til å avbryte seg ut.

Kombinasjon lyddempere bruke en kombinasjon av reaktiv design med dissipative egenskaper for å redusere støynivået. Alle tre typer effektivt kan redusere støy og tillate fri flyt av avgasser hvis riktig utformet og koples til motoren.
Lyddempere størrelse

Større lyddempere har større lyd reduksjon evner. Større lyddempere kan holde mer lydabsorberende materiale og har mer areal enn å omdirigere lyden energi, slik at de kan absorbere og avgi mer av energien.
Materials
< p> Lyddempere konstruert av vanlig stål eller kompositt metall er utsatt for rust og metall tretthet og slites ut relativt raskt i krevende applikasjoner. Lyddempere konstruert av rustfritt stål motstå rust og korrosjon og er svært holdbare og har mye større levealder enn lager materialer. Rustfritt stål beholder også et mer tiltalende utseende over livet av lyddemperen.
Støy vs Ytelse

Mer støy ikke lik større ytelse. Støyreduksjon er en funksjon av konstruksjon og materialer, mens ytelsen er en funksjon av strøymingseigenskapar. Bedre konstruksjon og materialer vil redusere støy, mens mindre begrensning på grunn av effektiv design vil forbedre ytelsen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92666.html

Previous:
Next:

Hot Rods