Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hvordan bygger jeg en 13,5 Second 350 Chevy?

Bygge en bil som kan kjøre 1/4 mile i 13,5 sekunder er ikke vanskelig. Det finnes en rekke variabler for å ta hensyn til, men hestekrefter og vekt er de grunnleggende faktorer. Mer kraft er nødvendig for å akselerere en tyngre bil enn en lettere en. For eksempel, under ideelle værforhold, trengte makt til å oppnå en 1/4 mile medgått tid (ET) på 13,5 sekunder i en £ 3,800 bilen er ca 305, bare 257 hestekrefter er nødvendig for å oppnå den samme ET i en £ 3200 kjøretøy . Også, forutsetter dette at innledende trekkraft forholdene er ideelle på startstreken. Instruksjoner
Traction, Leverage, Kraft
en

Installer dekk som har en høy trekkraft gummiblanding. Dette sikrer at det vil være så lite dekkene sklir på det første start som mulig. Ettermarkedet dekkprodusenter har mange størrelser og design tilgjengelig. Racing "slicks" beregnet for off-road, spor-bare bruke gi mest mulig trekkraft. De har en veldig myk, seig gummiblanding uten slitebane /grooves. «Street-legal" (DOT godkjent) dekk er også tilgjengelig. Disse dekkene er også laget med en klebrig, høy trekkraft stoff som gir bedre veigrep, men kan også være lovlig drevet på gaten. Produsenter tilbyr disse dekkene i mange størrelser. Dekk som disse har en tendens til å slites ut raskt på grunn av den myke sammensatte design.
2

Bestem endelige utvekslingsforholdet av bakakselen. Initial akselerasjon vil være størst dersom det "giring" av den påførte kraften kan multipliseres så mye som mulig. Den endelige utvekslingsforholdet er indikert med et forhold på 3,23: 1 eller 4,11: 1, etc., og representerer antallet ganger stasjonen akselen dreier i forhold til bakakselen /dekket. En "lavere" girutveksling er uttrykt med en høyere "nummer". Dekkdiameteren har også en effekt på det endelige forholdet - en kortere dekk vil fungere som en lavere girutveksling i den bakre differensial. For optimal 1/4-mile akselerasjon, bilen skal oppnå sin største motorens turtall, raskeste toppfart og raskeste ET rett på (eller svært nær) mållinjen. De fleste standard motorer kan oppnå en 13,5 ET med god trekkraft og rett gearing. Hvis ikke, så motor oppgraderinger kan være nødvendig for å få mer makt.
3

Identifiser hvilke motor oppgraderinger vil forbedre effekt for å oppnå de ønskede resultater. Vanlige oppgraderinger på å øke produksjonen begynne med å endre strømmen av luft inn i og ut av motoren. Ettermarkedet overskrifter /eksosanlegg og inntak manifolder og forgassere er populære oppgraderinger som kan øke effekten med 10 til 20 prosent eller mer, avhengig av hvor restriktive fabrikken komponentene er. Høyere makt nivåer kan oppnås med topplokk modifikasjoner, ettermarkedet kamaksler og økt komprimering.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92681.html

Previous:
Next:

Hot Rods