Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hot Rod biler fra 1920

Den tørre innsjøer regionen i Sør-California fødte fenomenet kjent som varmt rodding. Og mens begrepet ble populært på 1940-tallet, har bilentusiaster vært souping opp sine biler siden den store depresjonen, alltid på jakt etter nye måter å øke fart og kraft. Og siden mange av disse entusiaster ikke har mye penger, var noen av bilene de brukte billigere modeller fra 1920-tallet. Ford T-Bucket

Avledet fra Henry Fords mest solgte modell T, kom Ford T-bøtte om etter kjøpere begynte å gå videre til nyere modeller, og markedet ble oversvømmet med Model Ts. De ble så billig, begynte speed-gale ungdommer souping opp Model Ts med tilpassede deler, som griller og trim. Begrepet "hod rod" ble skapt. T-bøtte fått verdensomspennende berømmelse i 1959 etter å vises på detektiven show "77 Sunset Strip", når Gerald Lloyd "Kookie" Kookson III, den eksentriske parkeringsplassen ledsager, kjørte en flammet, T-bøtte hot rod.


Ford Model A

Etter den siste modellen T ble bygget på 26 mai 1927, satte Ford Model A produksjonen i høygir. The Model A motor produsert 40 hestekrefter ved 2200 rpm, topping ut på 65 miles per time. The Model A kom i syv karosserivarianter og fire farger, noe som gir forbrukerne mange flere alternativer enn de hadde med Model T. Den dyreste modellen, Ford Coupe, kjørte $ 550, som fortsatt var relativt billig i forhold til lignende biler produsert i 1927.
Chrysler Sedan

Chrysler lansert i 1924, etter Ford og Chevrolet, og med disse selskapene utgjorde de tre store i Detroit i bilproduksjon. Og i løpet av bare fire år, satte Chrysler sitt preg på racing ved å bli den første amerikanske bil for å konkurrere i Le Mans, etterbehandling i både tredje og fjerde plasser i 1928. Sedan kom som enten en standard hard top eller en klut cabriolet. For å øke hastigheten, lærte varme rodders å holde vekten nede, generelt stryking av unødvendig metall, som er grunnen mest hot rods har eksponerte-motor utseende.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92680.html

Previous:
Next:

Hot Rods