Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hvordan bygge en Small Block Chevrolet Racing Engine

Med tilgjengeligheten av nøye utvalgte ettermarkedet deler og oppmerksomhet på detaljer, er den small-block Chevrolet motor (SBC) i stand til godt over 700 hestekrefter i standard 23-graders ventil-vinkel konfigurasjoner . Oppnå disse effektnivåer er i stor grad et spørsmål om nøye planlegging, forberedelse og montering, og med samme omtanke, kan lavere produksjon racing motorer gir også respektabel ytelse og vinnende resultater også. I alle tilfelle, kan en godt planlagt motor build gi en pålitelig konkurranse motor. Du trenger
Deler forskning, montering guide og instruksjoner med rydding og dreiemoment verdier for festene
kamera, notisblokk, blyant /penn /tusjen markør, selvklebende notater, lukkbar fryseposer
Clean 10 'x 10 'arbeidsplass med benk og organisere binger eller skuffer
Engine heise og stå
Engine dolly eller hånd cart
Forskjellige mekanikk verktøy, inkludert rengjøringsbørster, veivaksel socket, momentnøkkel, filer, stempelringekspander og kompressor måleinstrumenter (innvendig /utvendig mikrometer, målere og kalipere)
Air kompressor
Assembly lube
Pakninger /segl sett, fugemasse
Høy temperatur motor maling
Komponenter /underenheter

Vis flere instruksjoner
Forskning Engine Kombinasjoner
en

Søk etter eksempler på motor kombinasjoner som er lik den ønskede effekt av motoren blir utformet. Mange online ressurser - for eksempel fora og blogger - gi detaljerte eksempler på nybyggene som er gjennomført, og det er mange gode bøker tilgjengelig som å få en forståelse av deler utvelgelsesprosessen (se Resources nedenfor)
<. br> 2

Overhold - og gjøre oppmerksom på - spesielle deler og prosedyrer som kan legge ekstra kraft som ofte blir oversett. Vær oppmerksom på at nesten all kraftproduksjon er et resultat av induksjon, hoder og ventil timing. Design kort blokk forsamlingen til å være i stand til å motstå det nivået på produksjonen.
3

Finn og intervjue en maskinist som du er komfortabel med å utføre den nødvendige maskin arbeid og blueprinting til din motor komponenter. Finn en som er kjent med din type motor program og racing, og som kan tilby forslag til vanskeligere deler utvalget som induksjon og kamaksel samt lavere motordeler.
Demontering
< BR> 4

Fjern motoren og feste motorens stativ brakettene til baksiden av motoren. Overfør motoren fra løfteutstyret til motoren stå. Ta bilder fra flere vinkler mens demontering. Begynn demontering ved å fjerne tilbehør - hvis vedlagt - og sett dem til side på en organisert måte
5

Fjern festene til forgasseren (eller throttle body, hvis injisert) og distributør og plassere disse i. en organisering bin /brett med en merket lim notat. Fortsett i en top-down, front-to-back for med inntak manifold, ventiler dekker, bolter og hoder, støtstenger og løftere, vannpumpe og andre eksterne komponenter og nøye satt alle disse til side.
6

Roter motoren 180 grader på stativet og løft av startmotoren, bunnpanne bolter, bunnpanne og oljepumpe (og windage skuffen, hvis montert). Fjern de endelige eksterne komponenter som svinghjulet /flexplate og harmonisk balancer. Bruk en balancer avtrekker for å fjerne balancer, og fjerne de midlertidige dekke bolter og dekke. Motoren er nå på "short-block" scenen, og demontering kan fullføres. Fjern de tre boltene som holder kamaksel timing gir /kjede og sette kjedet til side. Tett feste cam gear og skyv kamaksel frem ut av blokken. Fjern stangen bolt festene og skyv stangen /stempel forsamlinger ut av hvert hull, plassere dem til side på en organisert måte.
Maskinering, Utarbeidelse og Assembly
7

Gi din maskinist med komponenter som trengs for å maskin viktige ferdig-toleranser som stempel og sylinder vegg clearance, stang og viktigste bærende størrelser, og stempelet pin fødte klaringer, blant andre, samt å gjøre ytelsen modifikasjoner. Følge med fremdriften på motoren din forberedelse. Ved bearbeiding er fullført, vil de komponentene har presise komponent montering relasjoner. Ta levering av deler ved bearbeiding er gjort og rengjør hver ekstern del og bysse av blokken. Tørr alt av med komprimert luft og sjøsprøyt innvendige overflate med en rust inhibitor. Påfør maling til de utvendige flater. Motoren er nå klar for test montering.
8

Organiser alle overhalte eller reservedeler, slik at de er tilgjengelige for montering. Monter komponentene i motsatt rekkefølge av dissassembly bruke nye lagre, ringer og pakninger. Sett delene langsomt og metodisk med rikelig mengder montering glidemiddel i friksjon områder /lageroverflater henhold til anbefalte prosedyrer fra forsamlingen guide, tar forsiktig oppmerksom på eventuelle uvanlige forstyrrelser. Bruk stempelringen kompressoren for å tillate stempel /stangmekanisme til å gli inn i hullet, og deretter feste stangen caps. Slå den roterende forsamlingen nøye. Hvis forstyrrelser finnes overalt, demontere og korrigere. Dreiemoment og måle alle klaringer med spesiell oppmerksomhet på stang og viktigste lagrene og skubb klaringer.
9

Bekreft kamaksel timing med en grad hjulet i henhold til cam maker instruksjoner med topplokk og kamaksel installert for å sikre riktig ventil hendelser, og gjøre visse det er riktig stempel og ventilklaring. Stram alle festeanordninger til riktig moment spesifikasjoner KUN hvis rotasjon er gratis og det er ingen upassende forstyrrelser. Installer all metall og topp-end deler, for eksempel inntak manifold, distributør og forgasser.
10

Prime oljen systemet når alle nødvendige deler er installert, og klargjøre motoren for testkjøring, dynamometer testing eller reinstallasjon i bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92642.html

Previous:
Next:

Hot Rods