Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

NHRA Top Fuel Motorspesifikasjoner

NHRA Top Fuel dragsters er verdens raskest akselererende landkjøretøyer. De kan gå 0-60 mph på et halvt sekund. De lette drag rails kan reise en kvart mile på 4,4 sekunder mens oppnå hastigheter på mer enn 335 mph. De er de mest kjente og gjenkjennelige klasse av drag racing biler, kjent over hele verden. Motorene operere under slike stressende forhold de må være revet og gjenoppbygget mellom hvert løp. Top Fuel Engines

Top Fuel dragster motorene må følge strenge retningslinjer fastsatt av nhra styrende organ når de konkurrerer i mesterskapet dra racing hendelser i USA og Canada. Den mest populære motor er en 7500 til 8000 hestekrefter kasse-motor versjon av Chrysler 426 kubikk-tommers, 90-graders V8 Hemi. Det består utelukkende av spesialiserte, etter-markedet, høy ytelse deler. Det kan bores ut til en maksimal forskyvning på 500 ci. Blokken er maskinert fra smidde aluminium og topplokk og koble stenger er skåret av aluminium pressbolt. Den store ventiler, fjærer, retainers og vippedeksler er laget av titan. Kamaksel og fem peiling veivaksel er laget av billet karbonstål.
Teknisk informasjon

Den typiske Top Fuel motor fortrenger 496 kubikk-tommer. De har halvkuleformet forbrenningskammeret topplokk. Blokken og hoder er vanligvis laget av Brad Anderson eller Alan Johnson. Den boring og slaglengde er 4,310 inches med 4,25 inches med kompresjonsforhold på 6.5:1 eller 07:01. Motoren redlines på 8250 rpm. Dens inntaksventiler måler 2,45 inches med 1,92-tommers eksos ventiler. Roller løftere er 1,68 inches i diameter med en ventil løft på 0,8. Tenningen er av dual 44-ampere, 50.000-volts magnetos. Motorene bruker 42 mekaniske injektorer med en mekanisk bensinpumpe stand til å pumpe 100 liter drivstoff per minutt. Motoren er avkjølt av den massive mengden av luft og drivstoff blandingen passerer gjennom den.

Supercharger

Top Fuel-motorene har 14-71 Roots stil blower med en maksimal manifoldtrykk på 65 pounds per square inch. Det tar 900 til 1000 veivaksel hk for å kjøre supercharger. Viften har en rotor hastighet på 12 450 rpm og er i stand til å flytte 3750 kubikk-meter av luft per minutt.
Fuel

Top Fuel biler kjører på en blanding av omtrent 90 prosent nitrometan og 10 prosent metanol kalles nitro. Topp Fuelers brenne nitrometan i en luft til drivstoff forholdet nær 1:1. Den tyktflytende væske blir produsert ved tilsetning av salpetersyre til propan. Først formulert i 1800, produserer prosessen nitrering CH3NO2, som anvendes som et organisk oppløsningsmiddel i den kjemiske industri. Topp Fuelers bruke opptil 15 liter nitro per kvartal-mile kjøre til en kostnad på $ 18 per gallon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92684.html

Previous:
Next:

Hot Rods