Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

305 Small Block Chevy Cam Secrets

I en verden av varm rodding, sammenligner lite til den totale økningen som er oppnådd ved å legge til en tilpasset kamaksel til en Chevy 305 motor. Men hvis feil kamaksel er valgt, ikke bare er det endelige resultatet skuffende, men bilen vil fungere dårlig og drivstofføkonomi vil avta. Velge riktig kamaksel krever kjenne de riktige egenskaper for å se etter for å oppnå det ønskede målet og finne et kompromiss mellom å ha rask akselerasjon og ha effekt ved høyere hastigheter. Satt resultatmål

Lag en klart definert bruken profil for Chevy 305 motor. For eksempel, hvis bilen kommer til å bli kjørt daglig, en mild kamaksel som er lett på drivstoff og tilbyr en moderat ytelsesøkning er hensiktsmessig. Kamaksler designet for racing formål eller off-road hendelser vil ikke møte utslippskravene, krever mye tuning og raskt vokse ubehagelig når drevet på en daglig basis. Hvis bilen kommer til å bli en helg rally bil eller kjørt på banen, er en sterkere cam berettiget.
Velge riktig kamaksel Lift

Finjuster valg ved å velge en kamaksel med en ventil løft som gir den ytelsen du trenger. High-lift cams som raskt åpner og lukker tillate mye drivstoff inn i motoren og øke rask ytelse og akselerasjon. Ulempen er at når hastigheten øker, drivstoff krav øker og cam ikke holde ventilene åpne lenge nok til å dekke behovet. Regelen her er raskt å åpne og lukke ventiler - å ha ekstra cam lift - gir rask og irritabel ytelse
velge riktig kamaksel Varighet
Velg en kamaksel med varighet profil som dekker dine behov. "Varighet" refererer til hvor lenge ventilene forbli åpen. Hvis cam er en high-lift profil og har en lang varighet, vil mange drivstoff strømme inn i motoren. På grunn av dette, vil ikke bilen på tomgang jevnt på lav hastighet. Selv om motoren vil bare være å kjøre hvis bilen er satt til høy tomgang, vil det ha mye makt og kjøre godt ved høyere hastigheter. Dette er et dårlig valg for daglig kjøring behov, og bør bare brukes til racing applikasjoner.
Velge riktig Overlapping

Velg en kamaksel med overlapping når racing er målet . Overlapping er det på tide at både inntaket ventilen, som lar nytt drivstoff inn i motoren, og eksos ventil som slipper brukt brensel ut av motoren, er åpne. Denne korte øyeblikk når begge ventiler er åpne tillater en liten mengde frisk brensel for å rense all avgassen ut av sylinderen. Dette øker utslipp og vil ikke passere miljøkrav, men for racing programmer, legges denne funksjonen betydelig hestekrefter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92711.html

Previous:
Next:

Hot Rods