Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

BMW E36 M3 Ytelse

Det er få biler som appellerer til driving entusiast mer enn BMW M3-linjen. Introdusert i 1986, sett M3 baren for rear-wheel-drive ytelse siden dag én. Som med de fleste sportsbiler, gjennom årene M3 har gradvis fått tyngre og tyngre og lagt mer og mer makt til å hale den vekten rundt. For mange var den perfekte kombinasjonen av luksus og makt til E36 M3, som kjørte 1992-2000 og var den første gangen M3 ble drevet med en seks-sylindret motor. Motor Endringer

I midten av E36 linje, ble motoren oppgradert fra en 3-liters sekssylindret motor med 3,2-liters motor med en touch mer kraft i 1996. Også, ble motoren kontrollere datamaskinen oppgradert til en OBD-I til en OBD-II-enheten. Disse nyere enheter var mer restriktive til tuning, men gjorde bilene kjører renere. Mens den nyere motoren var kraftigere, styrer de mer restriktive utslippene førte til ytelse blir i stor grad upåvirket. Tunere har en tendens til å foretrekke 1995 og nyere modeller på grunn av dette.
Transmission

sendinger i E36 M3 var stort sett uendret i amerikanske modeller. 1996-modellen innført litt raskere av en endelig girutveksling, men ellers overføring aldri endret til tross for at E36 M3 fikk seks-trinns girkasse i Europa og andre utenlandske markeder. Det samme femtrinns ble funnet i alle trim modeller, inkludert konvertible og litt mykere suspendert, pendler vennlig saloon modell.
Akselerasjon

M3 er en rask bil, men det er ikke bygget for å være en lineær monster. Når det er sagt, de eldre, mindre motor i 1995 M3 driver bilen til en svært rask null-til-60 mph tid på 5,6 sekunder. Den nyere, større motor barbere en tiendedel av et sekund ut av den tiden. Kvartal-mile varierer selvfølgelig avhengig av en rekke faktorer, men E36 M3 var mer enn i stand til en 14-sekunders ET med felle hastigheter som nærmer seg 100 mph.
Håndtering

Mer enn sin rask akselerasjon, BMW M3 kjent for sin fremragende kjøreegenskaper. M3 har lenge fungert som BMWs flaggskip for å vise denne håndtering dyktighet. De E36 funksjoner bremseskiver flere enn en fot i diameter både foran og bak for å hjelpe med håndtering, samt en sport-avstemt fjæring nødvendigvis litt stivere enn de fleste personbiler. Det legges opp til en imponerende 0,88 Gs på skip pad og evnen til å ta en 700-fots slalom kurs på 66,5 mph.
Spesielle modeller

E36 M3 så mange forskjellige spesielle laget modeller under løpet sitt. Mest kjent var det race-bygget og klar MR, som ble produsert av en ettermarkedet selskap, og fabrikken produserte CSL modellen, som var en mer lett modell bygget for sporet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92652.html

Previous:
Next:

Hot Rods