Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Hvordan beregne Thrust Load i spiralformede Gear

Tannhjulsveksler er sylindriske tannhjul som har sine tenner satt i en vinkel i forhold til den aksiale senterlinje av skaftet støtte utstyr, i stedet for parallelt til det. De brukes i de fleste high-speed bil og maskin applikasjoner der stille drift og høygir belastning er sentrale faktorer. Tannhjulsveksler har høyere sidelengs trykkbelastning (aksiallaster) og noe lavere effektivitet enn rette sylindriske tannhjul, men som gjør sine integrasjoner mer kostbart å bygge og drive. Beregning trykkbelastning for spiralformede tannhjul er derfor avgjørende for deres riktig design og implementering. Du trenger
kalkulator eller regneark
Vis bruke flere instruksjoner
en transmisjoner koniske drev fordi de er stille.

Definer spiralformede giret programmet. I dette tilfellet er et reduksjonsgear angitt anvendelse helical brukes i en luksus innenbords båt-stasjonen på grunn av sin glatthet og rolig drift. Motorens dreiemoment ved marsjfart er 360-fot-pounds. Hvis banen diameteren på høyrehendt 22-tenner redskap fart koplet til den roterende aksel er motoren 4 inches, og diameteren av 44-tann-drevet utstyr koblet til propellakselen 8 inches og deres spiralvinkelen, B, er 18 grader, kan du beregne aksialtrykket skapt av den drevne spiralformede utstyr mens båten er cruising.
2 Bevel gears ved å sammenligne med spiralformede tannhjul, endre bevegelse retning.

Ta kontakt med en helical utstyr høyre, venstre utstyr forstand diagram å få i hvilken retning fremstøt vil bli rettet og en følelse for de tallene du skal beregne. I dette tilfellet (alle ser fra baksiden av båten), motoren roterer mot klokken, blir den propellakselen med urviseren, er det drivende tannhjul spiralformede høyre, og det drevne utstyret er skrueformet venstre hånd. Derfor vil den drevne helical utstyr formidle sitt fremstøt mot fronten av girkassen.
3

Beregn momentant dreiemoment brukes på propellakselen. Siden den mindre 22-tann utstyr driver større 44-tooth gear, er dreiemoment doblet og hastighet er halvert på propellakselen. Derfor er den drivende moment anvendt på propellakselen 360-fot-pounds x 2 = 720-fot-pounds.
4

Beregn momentant tangential gir kraft Kt formidles til tennene på drevet utstyr . Radius av den drevne utstyret er 8 inches /2 = 4 tommer. Imidlertid er dreiemomentet 720-fot-pounds. Derfor momentet må multipliseres med en fot (12 inches) /4 inches = 3 x 720-fot-pounds = 2160-pounds av tangential makt mot giret på det punktet der tonehøyden omkrets skjærer spiralformede utstyr mesh.

5

Beregn aksialtrykket på drevet spiralformede gear. Den spiralformede utstyr thrust ligningen er Ka (aksialkraft) = Kt (tangential kraft) x tangens til vinkel B = 2160-pounds x 0,3249 (tangent verdi på 18 grader) = 701,82-pounds, rettet mot fronten av girkassen. Dette vil også være den aksialtrykket bibringes mindre redskap fart fordi deres respektive Kt verdiene er de samme, selv om retningen av kraften for den mindre utstyr ville være i motsatt retning, mot baksiden av båten og den felles girkassen .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92654.html

Previous:
Next:

Hot Rods