Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Hot Rods >> Content

Ytelse Eksos Tips

Bileiere vanligvis overse eksosanlegget i favør av motoren. Dessverre er en aksje eksos system designet for en aksje motor og vil ikke imøtekomme prestasjonsfremmende motor modifikasjoner. Fordi en forestilling motoren forbrenner mer drivstoff, den produserer mer eksos. En dårlig utformet eksos faktisk vil rane motoren av makt, for å optimalisere styrken av motoren din, bytte ut lager eksosanlegg med en performance-orientert system. Dual Eksos

De aller fleste biler er utstyrt med et enkelt eksosrør, men høy ytelse biler er nesten alltid ha en dual eksosanlegg. En enkelt eksosrøret krever avgassene fra alle motorens sylindre for å passere gjennom den. Ved å kombinere disse gasser i en rør skaper trykk som drar ned motoren, for derved betydelig effekttap, fordi motoren må arbeide for å tvinge gassene ut av eksosrøret. En dual eksosanlegg vier en enkelt eksosrør for hver side av motoren for derved å redusere trykket og frigjøre hestekrefter. Som en ekstra fordel, fordi motoren ikke må jobbe så hardt når den er festet til et dobbelt eksosanlegg, øker drivstoff kjørelengde også.
Headers

Snarere enn å feste direkte til motoren, eksosrør feste til en eksosmanifold som selv er boltet til motoren. Eksos manifolder lider av samme mangel som ett eksosanlegg: De er ekstremt restriktive og føre til at motoren jobbe hardere fordi eksosen som kommer ut av motoren sammen til ett rør før de når eksosrøret. Motoren må utøve energi for å kombinere disse gasser. I motsetning til dette har en eksos spissen et enkelt rør for hver eksosport på motoren. I praksis, har hver sylinder sin egen eksossystem. Som med dual eksosanlegg, overskrifter øke hestekrefter og drivstoff kjørelengde. Dessverre, de merkbart øke støynivået på motoren.
Lyddempere

Når motivet av eksosanlegg kommer til de fleste folks sinn, har de en tendens til å tenke av lyddemperen først. Den eneste hensikten med en lyddemper er å redusere kjøretøyets støynivået av kjøretøyet. En lyddemper inneholder en rekke komponenter som er kjent som forvirrer, som avgassene passerer gjennom når inn i lyddemperen. Ledeplatene senke hastigheten av gassene, som roer kjøretøyet. Selv et skjerf kan gjøre ridning i bilen mer lystbetont, representerer det en begrensning i eksossystemet at, som en enkelt eksosrør eller en eksos manifold, frarøver motoren hestekrefter og senker drivstoff kjørelengde. Flere ettermarkedet skjerf produsenter tilbyr lyddempere som gjør at eksosen å passere uten så mye begrensning. Som med overskrifter, vil en ettermarkedet lyddemper heve støynivået, sjekk lyddemperen informasjonsark nøye for en beskrivelse av støynivået. Når du er i tvil, ta kontakt med produsenten for å finne den mest hensiktsmessige lyddemperen for din søknad.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/hot-rods/92672.html

Previous:
Next:

Hot Rods