Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> flate dekk >> Content

Slik fjerner Split Felger

Hjulene på store kjøretøy er laget i to deler. Denne type hjul kalles en delt felg. Den har et hjul med en nedre vulsten men ingen øvre vulsten. Den øvre vulsten er en ring som holder dekket på hjulet. Den delte felg må fjernes med hånd-verktøy for å bryte ringen løs, slik at dekket kan fjernes. Dette kan være en svært arbeidskrevende jobb å fullføre, og det kan være farlig for en nybegynner som ikke tar forholdsregler for å unngå å bli skadet hvis ringen spretter av for raskt. Du trenger:
3 - til 5-kilos klubbe
Bead breaker
2 lirke barer
Valve stem avtrekker
Vis flere instruksjoner
1

Fjern ventilspindelen fra dekkventilen med en ventilspindel avtrekker ved å sette inn det slissede ende inn i ventilen og ved å skru ventilen stammen. Ikke begynne arbeidet med å fjerne den delte felgen før dekket er helt flatt. Hvis du planlegger å returnere dette dekket på felgen etter reparasjonene er utført, og merk plasseringen av ventilen på dekket med kritt. Dette vil hjelpe deg med å sette dekket når du Monter det. Det bør også holde dekket balansert.
2

Bryt perle løs fra ringen av splitten rim. Hvis du har en perle breaker, kan du koble den under ringen og begynne å lirke ringen løs fra dekket. Arbeid deg rundt dekk til dekk faller bort fra ringen. Hvis du ikke har en perle breaker, må du bruke et dekk verktøy som ser ut som en bred vifte-formet meisel med en avstumpet slutt. Plasser dette verktøyet mot det punkt hvor ringen og dekket møtes. Hit verktøy hardt og solid med en 3 - eller 5-kilos klubbe for å tvinge det under ringen. Fortsette å arbeide rundt dekket før det bryter løs fra ringen.
3

Sett inn en flat nysgjerrige verktøy eller spaken i sporet hvor endene av ringen møtes på rattet. Lirke ringen opp og vekk fra felgen. Skyv en andre spaken inn i åpningen skapt av nysgjerrige til å holde den fra å skli tilbake. Fortsett å lirke og fremme holder spaken til du har fjernet nok av ringen slik at resten kan trekkes løs for hånd. Dette vil ikke skje før om to tredjedeler av ringen har blitt brukket løs.
4

Sett ring side og snu dekket over. Gripe undersiden av felgen og trekker den opp og ut av dekket. Dette kan settes til side mens reparasjonen er gjort til dekket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/flat-tires/70869.html

Previous:
Next:

flate dekk