Slik feilsøker manuelle girkasser

En manuell girkasse bruker en clutch forsamlingen til å koble motor og girkasse. En manuell girkasse kan utformes på to forskjellige måter. Den vanligste design er en kombinert girkasse og differensial design, kalt en transaksel. Alle forhjulsdrevne biler bruker en drivlinjekonstruksjonen. En overføring er den tekniske betegnelsen for bakhjulsdrevne biler der girkasse og differensial er inne transmisjonshuset sammen. Hvis du opplever problemer med å holde bilen i gir eller du merker morsomme lyder kommer fra overføring av bilen din, vil du ønsker å feilsøke problemet før har det løst. Instruksjoner
en

Lytt etter en clunking støy ved akselerasjon eller bremser. Dette indikerer et problem med overføring festeboltene. Dette gjelder spesielt hvis overføringen har problemer med å engasjere når du la av clutchen. Du må ha bolter stramme til bilens girkasse dreiemoment spesifikasjoner.
2

Lytt for mye støy (eller noe støy, for den saks skyld) mens du er i gir. Din overføring bør ikke være støyende, med mindre du kjører spesielle rettskårede tannhjul laget for høy hestekrefter og racing. En bråkete overføring mens du er i gir kan tyde på en slitt konstant mesh utstyr eller skadede synchronizers. Disse komponentene bidra til å gi en jevn engasjement for dine tannhjul. Når de er slitt eller skadet, vil du høre en rekke ubehagelige lyder som kommer fra overføring din som høres ut som overføring din tygger på noe metallic.
3

Sjekk om din overføring lekker smøremiddel. Rød væske drypper ned fra under bilen din er girolje. Dette er ikke bra, for en rekke årsaker. Hovedsakelig, betyr det at du ikke kommer til å være i stand til å skifte til tannhjul jevnt (eller i det hele tatt). Dette er også en indikasjon på en slags tetningsfeil. De mest vanlige feil på eldre biler er en lekk bak viktigste segl eller en side aksel segl. Dette må være betjent av en butikk som spesialiserer seg på overføring reparasjon.
4

Sjekk om overføring glipper ut av gear. Dette kan indikere løs fra motor til girkasse bolter. Når overføring til motor bolter løsne på grunn av normal kjøring, betyr det vanligvis at boltene ikke var strammet til sin opprinnelige tjenesten manuell dreiemoment spesifikasjonen. Dreiemoment spesifikasjoner sikre at boltene ikke strammes eller undertightened og at boltene ikke løsner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64168.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer