Hvordan fikse kode P0301 i en Ford Ranger

The P0301 kode på din Ford Ranger er å fortelle deg at den har oppdaget en feiltenning tilstand på sylinderen nærmest fronten av motoren. Det er flere grunner til dette spesielle feil, inkludert en feil på den sekundære tenningssystemet, en dårlig coil eller en dårlig oksygen sensor. Imidlertid kan selv en datafeil utløse en feil kode. Det er noen vanlige årsaker til P0301 koden. Du trenger
Ratchet, skralle forlengelse og Plugghetter
Wire trådmåler
Ohmmeter
mekaniker stetoskop
Vis flere instruksjoner
en

Koble fra tennpluggen fra sylinderen nummer 1 eller den nærmest fronten av motoren. Se Tips for mer informasjon.
2

Fjern tennpluggen med en skralle, skralle forlengelse og Plugghetter. Kontroller støpsel for oljeforekomster eller aske som kan tyde oljelekkasjer i sylinderen eller dårlig kvalitet på drivstoffet. Sjekk også pluggen gap med en wire trådmåler og justere etter behov. Skift tennpluggen hvis det er nødvendig.
3

Inspiser tennpluggen du koblet fra. Sjekk for skadet isolasjon som brannskader og kutt. Sjekk også tilstanden på ledningen terminaler. Bruk et ohmmeter for å sjekke ledningen motstanden ved å berøre wire terminaler med ohmmeterlederne. I gjennomsnitt bør du lese om 15 000 ohm per fot av wire. Skift ut ledningen hvis det er nødvendig.
4

Sjekk terminalen på distributør cap fører til tennpluggen du koblet fra. Inspisere tilstanden til terminalen og sørge for at det ikke er noen sprekker eller andre lignende skader. Sett på lokket hvis det er nødvendig.
5

Mål tennspolen primær og sekundær resistens ved hjelp av ohmmeter. Ytelse spesifikasjoner varierer avhengig av din Ranger modell. Rådfør deg med service manual og sett coilen om nødvendig.
6

Kontroller drivstoff injektor fôring inntaket ventilen på sylinder nummer 1. Slå på motoren og la den inaktiv. Ved hjelp av en mekaniker stetoskop, sørg for drivstoff injektoren ventilen åpne og lukke. Hvis du hører en uregelmessig klikke lyd eller ingen klikk i det hele tatt, kan injektoren være sviktende eller ikke fungerer. Ta bilen for ytterligere kontroll om nødvendig.
7

Double sjekke tilstanden på motor sensorer på din Ford Ranger. Er du i tvil, kan du få en gratis skanning lesing av kjøretøyet datamaskin fra en lokal auto deler butikken. En sensor kan peke på en annen feil relatert til sylinder funksjonsfeil, som en oksygen sensor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63991.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer