Hva gjør Bil Diagnostic Computer Codes Mean?

Bil diagnostiske datamaskin koder er koder produsert av bilens PCM, eller Powertrain Control Module. Det er en rudimentær datasystem som styrer bilens motorytelse ved mottak av informasjon fra sensorer festet gjennom hele motoren og bil og gjøre endringer tilsvarende. Ved å bruke en Diagnostic Code Scanner festet til PCM, kan mekanikk avgjøre hva som er galt med bilen. P0100 til P0199 Betydning

datamaskinen koder som spenner fra P0100 til P0199 har å gjøre med sensorer i motorens inntak, eksos, og forgasser. De kan indikere et problem med luftmassemåler, oksygen sensor, olje temperatur sensor, eller drivstoff trykksensor. I alle disse tilfellene er sensorene sender tilbakemelding til et PCM som er utenfor normal terskelverdier, noe som indikerer at sensoren kan bli brutt, eller det kan være et problem i motorens funksjon som ville føre til at disse verdier som skal registreres.

P0200 til P0299

Denne serien av dataprogram indikerer en feil i vitale deler av motorens forbrenning sylindere. Det kan være et problem med drivstoff sprøytebrukere, forbrenning sylindere selv, injeksjon pumpe, turboladeren (hvis bilen har en) og gassen /pedal posisjonssensorene.
P0300 til P0399

rekke koder indikerer problemer med motorens effekt og tenning. Det kan være et problem med veivaksel, kamaksel, tenningen sløyfer, eller timing kjeden. Konsekvensene av disse kodene kan bare være defekte sensorer, men er mer sannsynlig et resultat av slitasje på veivaksler og kamaksler, skader på overføring kan resultere i en av disse kodene også.
P0400 til P0499

rekke koder har helt å gjøre med eksos og utslipp kontroll. Fordi så mye kan gå galt med katalysator, disse kodene indikerer avgasser spilling ut av motoren, vanndamp i katalysatoren, overoppheting, overflødig eksos press, eller en fullstendig fiasko av fordamping utslipp kontrollsystem.


P0500 til P0599

rekke koder er relatert til elektriske feil. Det kan være et problem med sikringsboksen eller elektriske ledninger, inaktiv kontrollsystem, servostyring, eller cruise control kan alle bli syke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63988.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer