Hvordan vite om en bil trenger en ny lyddemper

Det er ingen som kjenner bilen bedre enn deg. Hvis det oppfører seg annerledes eller høres eller føles annerledes, vil den første personen til å legge merke være deg. Hvis lyddemperen utvikler et hull i skallet for eksempel, vil en tydelig rumling fra eksos bli hørt. Hvis de indre baffles av lyddemperen bryte ned, vil du høre forskjellen i tonehøyde av eksos, eller rangle det gjør som det vibrerer mot skallet av lyddemperen. Siden det er flere komponenter som utgjør eksosanlegg på bilen din, er det anbefalt å ha det kontrollert av en kvalifisert tekniker for å fastslå at lyddemperen er det eneste problemet. Du trenger
Floor jack
Jack står (2)
Hjulkile
Vernebriller
Safety skinn hansker
Vis flere instruksjoner
1

Lytt til lyden av eksosen når du starter bilen opp. En høyere eksos eller throatier eksos kan være en avslørende tegn på at en lyddemper er nødvendig. Området som lydstyrken kommer fra kan diktere om det er lyddemperen eller en annen eksos komponent. Hvis det er høyt opp i fronten av motoren, er sjansen stor for det har ingenting å gjøre med lyddemper, men kan fortsatt være eksos relatert.
2

Sett på et par av vernehansker, og med motoren går på tomgang og bilen parkert, plasserer en hånd over eksosrøret på bilen. Mange lyddempere er rett før eksosrøret og hva du leter etter er en back-trykktest. Er eksos flyt trykke mot hånden din og prøver å unnslippe eksosrøret eller er det ingen mottrykk i det hele tatt? Hvis det ikke er mottrykk, det er en lekkasje i systemet, og kan meget vel være lyddemperen.
3

Shut bilen, plasserer en bremseklossen foran en av forhjulene, og heve bakakselen med et gulv jack på et jevnt og asfaltert underlag. Plasser bukker i et trygt og sikkert område for å støtte bakakselen mens du krype under, iført vernebriller. Hold hanskene på, også, spesielt hvis eksosen har kjørt og fortsatt er varm eller varm.
4

Inspiser eksospotte og rør som fører til og fra den. Du vil ikke være i stand til å krype opp under fronten på bilen, men om det meste av støy eller lekkasjer høres ut som de kommer fra midten bak på kjøretøyet, er at området til å være med å inspisere. Se etter svart sot merker rundt eksosrøret sømmer som går til eller fra, eller på lyddemperen selv.
5

Rist eksosanlegg med hansker hånd og banke på bunnen av skjerf med hånden. Interne baffles inni lyddemperen kan ha forverret seg, og selv om det kan være noen lekkasjer i systemet, uten baffles å stille eksos, vil bilen ha en annen tonehøyde til det når du kjører eller du vil høre baffles vibrerende mot bunnen av canister av lyddemperen.
6

Bestem hvor lekkasjen eller støy kommer fra, og deretter prøve å finne ut om det eksosanlegget er sveiset sammen (originalt utstyr) eller om det er festet sammen. Uansett må byttes ut på eksosanlegget, skjerf eller ellers, er koblet til en annen innløp og kanskje utløpsrøret. Tilstanden til disse rørene vil avgjøre om mer enn bare en lyddemper vil være nødvendig for å byttes ut for å løse problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63953.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer