Hva er årsaken til Bølgende i bilmotorer?

Motorer er så komplisert at hvis de ikke hadde vært i produksjon i over et århundre, er det sannsynlig at ingen ville tro de ville virkelig fungerer. Riktig motorytelsen er avhengig av en svært presis balanse av luft /drivstoffblandingen, gnist timing og eksos ledelse, eventuelle avvik fra noen av disse parametrene vil føre til feil, som ofte uttrykkes som "surge" (rask akselerasjon /retardasjon sykluser). Parameter Jakt

Nesten alle fosser forhold som oppdages av drivstoff-injisert motorer har å gjøre med "parameter jakt." Når en av en motor er nøye kontrollert parametre (spesielt drivstoff) overstiger hva ECM (elektronisk kontroll modul, aka "datamaskinen") forventer, vil den automatisk justere luftinntaket, drivstoffinsprøyting og tennpluggen timing for å få alt tilbake i linje. Parameter jakt er en prøve-og-feile-prosess, og hver gang motoren mister strøm til datamaskinen vil nesten alltid overcompensate med for mye /for lite drivstoff eller timing forhånd. Dette slippe /overkompenserende syklus er i hjertet av alle fosser problemer.
Tette Fuel Filter

En dårlig tett dieselfilter vil redusere drivstoff trykket nok til at ECM må åpne bensininnsprøytningen mer for å opprettholde det samme forhold til strømningsmengden. Når ECM har effektivt "henge" drivstoffiltrene til åpen stilling, stiger drivstoff trykket raskt, som skyter mer drivstoff inn i motoren enn den trenger. ECM kompenserer ved å slå injektorene, noe som resulterer i et annet drivstoff trykkfall og fornyelse av den buldrende syklus. Injektorer inneholder svært finmasket filter, som kan like gjerne tette og føre den samme typen fosser.
Bad Bensin

Etter å ha tilbrakt litt tid i lagring, vil bensin begynne å reagere med oksygenet rundt den og at effekten reduseres. Denne oksideringen prosessen er vesentlig forbrenning i meget langsom bevegelse: drivstoff kombineres med oksygen for å produsere karbondioksid, vann og forurensninger som kvelestoffer og løs karbon molekyler. Når motoren begynner inntak av denne "pre-brent" bensin, leser sitt ECM avtrekkstemperaturen som en "lean burn" (for mye luft) tilstand. I forsøket på å justere, injiserer datamaskinen mer dårlig drivstoff, som i hovedsak douses flammen i motorens brennkammer. Når ECM oppdager en mangel på flamme, rygger den av innsprøytning, går med mager og må gjenta surge /stall syklus igjen og igjen bare for å holde i gang.
Vacuum Lekkasjer

Vacuum lekkasjer kan føre til bølgende på noen motorer, men det avhenger av hvilken type bensininnsprøytning. De MAF (masse luft) systemer som brukes på mange biler måle mengden av luft som strømmer gjennom motorens strupeventil (spjeldhus) og bruke denne informasjonen til å finne ut hvor mye drivstoff som skal injiseres. Vakuum lekkasjer i MAF systemer vil vanligvis føre til en grov tomgang, men ofte vil ikke resultere i bølgende etter cruise.

Andre biler bruker MAP (manifold lufttrykk) systemer som ekstrapolere luftstrømmen fra inntak manifold interne lufttrykket. MAP-systemer er mer utsatt for bølge mens cruising enn MAF systemer, selv om begge vil surge under akselerasjon hvis et vakuum lekkasje er tilstede.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63672.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer