Hva er de ulike deler av en bil?

Alle som kjører en bil som må transporteres fra sted til sted bekvemt og pålitelig, men hvor mange folk virkelig vet hvordan deres biler arbeid? Moderne biler består av en rekke komplekse delsystemer som jobber sammen for å gi effektiv og pålitelig transport. Motor

Motoren er hjertet i en bil. Det tar luft fra inntak tarmkanalen og drivstoff fra forgasseren eller injektorer og komprimerer det inn i sylinderen. Deretter tennpluggene brann, antennelse av luft /brennstoffblandingen og tvinge stempelet nedover i sylinderen, som omdanner veivakselen. Bilmotorer kan kjøre på et bredt utvalg av drivstoff inkludert bensin, diesel og etanol. Nyere elektriske og hybrid elektrisk kan også kjøre på batteri
Transmission

Overføringen tar kraften som genereres av motoren på veivakselen og sender det videre til drivakselen. Sendingene kommer i enten manuell eller automatisk modeller. En manuell girkasse er en der føreren velger tannhjul gjennom bruk av en girspak og clutch pedal i kupeen. Automatgir har evnen til å skifte gjennom forover av seg selv, og føreren trenger bare å velge mellom stasjonen (forover) og omvendt.
Drive Axle
< p> drivakselen tar kraften fra overføringen og kanalene den til dekk, som i sin tur drive kjøretøyet. Biler kan være front-wheel-drive, rear-wheel-drive eller fire-wheel-drive. I front-hjulsdrevne kjøretøy, er overføring og drivakselen innlemmet i en enkelt enhet kjent som transaksel. I bak-hjulsdrevne kjøretøy overføringen er koblet til drivakselen via en drivaksel. Fire-hjulsdrevne kjøretøy bruke en overføring sak å dele makt og sende den via drivaksler til både for-og bakaksel.
Bremser

Automotive bremsesystemer bruker strømmen av hydraulisk fluid for å overføre den kraft som føreren gjelder bremsepedalen til en klemkraft som bremser kjøretøyet. Bremsepedalen er festet til en master sylinder som pumper bremsevæske gjennom stål og gummi linjer til hvert hjul. Moderne master sylindere innlemme en dobbel reservoar design. På den måten hvis en av bremseslanger er skadet eller kuttet, vil de andre bremsene fortsette å fungere. På hvert hjul, til kalipperens krefter bremseklossene slår ned på rotoren, en stor stål-plate som er festet til hjulet. Dette fører til at bilen å bremse ned.
Styring og fjæring

styring og fjæring systemer arbeide sammen for å ikke bare gjør at sjåføren kan velge hvilken retning å reise, men også å kvele sjåføren og passasjerene på ujevnt underlag. Biler er holdt oppe av store fjærer som vanligvis sitter mellom ramme og aksler eller kontrollgruppene. Støtdempere jobbe sammen med fjærer og demper returen slik at kjøretøyet ikke sprette opp og ned etter å ha kjørt over et objekt. Styringsgruppen rack tar retningsbestemt innspill fra rattet og flytter hjulene venstre til høyre. Servostyringspumpe hjelpemidler føreren ved å minske mengden av krefter det tar å vri rattet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64136.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer