Hvordan fortelle om Katalysator er tilstoppet?

Siden 1975 har føderal lov krever at alle nye biler skal være utstyrt med katalysator. Katalysatoren er en enhet som anvender edle metaller til å filtrere og kontrollere motorens eksos, redusere mengden av forurensende stoffer som strømmer ut fra eksosrøret til luften. Feilsøking en katalysator er ikke vanskelig, siden moderne biler har bestemte datamaskiner overvåker deres funksjon. Du kan lære å fortelle om din katalysatoren er tett, skadet eller defekt. Du trenger
OBD-II Scanner
Vis flere instruksjoner
en

kjøre bilen for å teste ytelse og motor operasjoner. Et kjøretøy med en tett katalysator vil vise overdreven eksos mottrykk. Testing for dette er ikke vanskelig. Lytt til motoren ved akselerasjon. Hvis motoren spytter, nøler eller opplever ulik kraftutfoldelse, har du et problem. Det kan ikke være katalysatoren, men når du har symptomer du kan begrense mulighetene ned.
2

Hook bilens diagnostiske tilkobling (vanligvis under rattet, i nærheten pedalene) til en OBD- II scanner. Skannere kan kjøpes for så lite som $ 80 og vil fungere på alle biler 1996 og nyere. Hvis du ikke kan kjøpe en skanner, ta bilen til din lokale auto deler butikken. Mange auto deler butikker vil koble en skanner til diagnostisk tilkobling gratis, de vil også la deg skrive ned feilkodenummeret
3

Analyser problemer med koden kommer fra kjøretøyet.. Et tett katalysator vil alltid resultere i en OBD-II trøbbel kode fordi katalysatoren funksjon er så viktig å møte utslippskravene at den diagnostiske systemet har en egen monitor for katalysator effektivitet. Se etter en feilkode som spenner alt mellom P0420 til P0439, noe som skulle tilsi katalysator problemer.
4

Bytt ut katalysator hvis det er tett eller defekt av en annen grunn. Et tett katalysator kan føre til ekstrem motoren kveles hvis eksos mottrykk blir for høy. Dette kan la deg strandet på siden av veien, eller i en ulykke hvis motoren stanser i tung trafikk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64137.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer