Slik feilsøker en 1997 Chevy Lumina

Chevrolet Lumina er en serie av biler produsert av General Motors. Den kommer i tre varianter: en to-dørs coupé, en fire-dørs sedan og en all-purpose van. De har vanligvis bensin V-6 motorer og tre-trinns automatisk girkasse med en overdrive gear. Høy ytelse modellene inkluderer Z-34 coupe, som kom med en 3,4-liters motor og utvendige dekaler. Den gjennomsnittlige bakgård mekaniker kan diagnostisere en Lumina problem i ca 20 minutter. Du trenger
lommelykt
Vis flere instruksjoner
en

lytte etter lyder. Det første tegnet på de fleste automotive problemer er en merkelig støy. Hvis Lumina går, lytt etter clunks, surring, slapping metall lyder eller klikke som kan indikere et problem. Støyen kan også fortelle mekanikeren der problemet er plassert. Et høyt klunk når bilen settes i gir kan tyde på en overføring problem, mens en tilbakevendende slapping lyd fra fronten av bilen kan være en hindring eller et problem med belte system. Ved å klikke eller trykke lyder fra motoren kan indikere interne motoriske problemer.
2

Sjekk SES lys koder. Tjenesten Engine Soon lys, også kalt en "Check Engine" light, er utformet for å fortelle føreren når det er et problem med motoren. Dette SES systemet bruker en rekke sensorer som vil utløse datamaskinens kodene når aktivert, og disse kodene kan leses av en skanning verktøy. De fleste auto deler butikker vil sjekke disse kodene gratis, siden de kan deretter selge deler for å fikse problemet. Noen tidlige versjoner av Luminas vil også blinke lyset i rekkefølge når tenningen er slått en rekke ganger fra av til på, og antall blink vil utpeke en bestemt kode. Tjenesten manualen gir en liste over koder og hvilken del som er på feil.
3

Kontroller væsker. Ofte væskene er en flott indikator på problemer med motor eller girkasse. Lumina og varebiler bruke flere kjerner radiatorer, som sirkulerer oljer gjennom radiator for å kjøle dem, og disse kan noen ganger lekke inn i kjølevæske. Oljen kan ha vann i den, eller kjølevæske kan ha olje i den, begge indikatorer på et inntak manifold pakning lekkasje eller enda mer alvorlig toppakning lekkasje. V-6 motorer som brukes i disse bilene må opprettholdes, som alle andre, men Chevrolet brukt kork pakninger i noen tidlige modeller som slites ut mye raskere enn senere kompositter.
4

Inspiser deler til skade. Den Lumina Bremsesystemet er utsatt for mer intens slitasje enn andre systemer, på grunn av det faktum at bremsen er oppvarmet og avkjølt, og ofte er fundamentalt hydraulisk /mekanisk. En liten mengde slitasje på en del kan forårsake store skader hvis venstre ukontrollert, og Lumina sin disk bremsesystem ble notorisk underdimensjonert for å stoppe bilen mens fullastet. Andre deler som kan slites raskt er fan belter, tenning ledninger og slanger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64056.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer