Hvordan endre Timing Belt på en 1998 Gjennom 2000 2,5 Ford Ranger

The utskiftingsintervall for å erstatte timing belte på 1998 gjennom 2000 Ford Ranger med en 2,5-motoren har blitt bestemt gjennom sin tjeneste historie for å være hver 60 000 miles. På rate beltet slakker, kan strammeren bare gjelde spenning riktig for denne tid. Ford Ranger 2.5 motoren har blitt identifisert som en freewheeling motor med en minimal mulighet for motorskader bør beltet løsner. Men hvis det er en feil, gjør en komprimering test på sylindere som et sikkerhetstiltak. Du trenger
Sett med ¼-tommers stikkontakter
¼-tommers skralle
Sett med ½-tommers stikkontakter
½-tommers luftkanon
skrutrekker
metriske skiftenøkler
Vis flere instruksjoner
en

Ta av radiator fan liksvøpet. Løsne vannpumpe trinse bolter. Fjern de ekstra drivreimer, vannpumpe trinse og radiator kjølevifte. Hell av vannet og gjenopprette air-condition kjølemiddel. Ta av air-condition kompressor og servopumpe, men la linjene til servopumpe tilkoblet.
2

Fjern air-condition kompressor braketten. Fjern Veivakselremskive bolten og skivene, og deretter timing dekselet. Drei veivakselen med klokka til nummer 1 sylinder er på øvre dødpunkt av komprimering slag, med merket på veivakselen sprocket stilt opp med hevet mark på blokken. Oljepumpen på venstre side har to diamond merker på tannhjulet og blokk, de må stille opp, og de to trekantene på kamakselen tannhjulet og den bakre timing-remdeksel må også stille opp
<. br> 3

Løsne strammeren dreieskruen. Sakte løsne strammeren justering bolt. Bruk en skiftenøkkel og skru strammeren klokken for å slippe spenningen fra beltet, og trekk til bolten å holde den der. Fjern timing belte.
4

Kontroller at alle taktmerkene er justert. Installere den nye Registerreim starter på veivakselen skivene og arbeid mot klokken, holde all spenningen på høyre side. Løsne strammeren justering bolt. Sakte drei veivakselen to omdreininger med klokken til taktmerkene igjen justert.
5

Torque strammeren justering bolt til 33 fot-pounds av dreiemoment og dreieskruen til 40 fot-pounds av dreiemoment. La beltet strammes ved fjærtrykk bare. Installer alle komponenter i motsatt rekkefølge og trekk veivakselen bolten til 121 fot-pounds av dreiemoment.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63881.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer