Hvordan sjekke batterispenningen med en DMM

Flere vilkår er forbundet med å kontrollere et blyholdig akkumulator. "Surface charge" refererer til den ladning som bygger seg opp på den ytre overflate av batteriets positive platen og "anode". Overflaten kostnad gir en falsk indikasjon på batteriets tilstand og må behandles før du tester ut batteriet med et digitalt multimeter (DMM). "Åpen krets" er spenning på batteriet terminaler når det er ingen belastning blir brukt til batteriet. Åpen krets spenning, målt med en DMM, er en god indikasjon på batteriets faktiske tilstand. En batteriets spenning tatt under belastning er den beste indikasjon på sin tilstand og servicevennlighet. Du trenger:
Digital multimeter
Vernebriller eller visir
Baking soda
Liten plastbeholder
Paint brush
stålbørste
Butikk filler
Vis flere instruksjoner
en

Bland natron med litt vann i plastboks for å danne en lime. Bruk denne lim til å rengjøre korrosjon fra batterikablene og batteripolene innlegg. En solid, rent tilkobling er nødvendig for å få en nøyaktig spenning lesing.
2

Iført vernebriller, pensle lim på batteripolene. La det stå i 15 minutter, skyll av med vann. Tørk poster med butikk filler.
3

Fjern eventuelle gjenværende korrosjon med stålbørste. Vær nøye med å ikke få noe av dette korrosjon på klærne - blybatterier bruke en elektrolytt av fortynnet svovelsyre, som vil brenne hull i klærne
4

Still funksjonsbryteren på. DMM til DC Voltage funksjonen. Hvis DMM er ikke en automatisk spenner meter, satt utvalget bryteren til 20-volt serien.
5

Utslipp batteriets overflate kostnad ved å slå av lysene på bilen i et minutt eller to.

6

Trykk tuppen av testprober godt inn i batteriets innlegg. En lesning av 12,7 volt indikerer et fulladet batteri. En lesning av 12,6 volt indikerer en 90 prosent lading. Hvis batteriet viser 12,4 volt eller mindre, lade batteriet, og deretter teste batteriet ved hjelp av DMM.
7

Kontroller batteriets spenning under belastning. Mens du holder testprobene på plass, har en medhjelper sveiv motoren rundt. En god batteri bør ikke falle under 12,4 volt under belastning test.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63702.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer