Test bilbatterier

Batterier som vanligvis brukes i dagens biler er av bly syre type. Disse batteriene vanligvis to typer av platene - en bly-plate og en blyoksid plate adskilt av et ikke-ledende materiale for å holde platene fra å berøre hverandre. En oppløsning av vann og 33,5 prosent svovelsyre skaper reaksjonen. Spenningsområdene på typisk seks-cellers batteri i et åpent eller sovende tilstand ved full lading er 12.06 til 12.08 volt. Maksimal spenning til hurtiglading et utladet batteri er 15 volt for ikke mer enn to timer med konstant overvåking på varmen rekkevidde. Du trenger
Baking soda
Vann
Volt meter
Battery Load Tester
Hydrometer
Vis flere instruksjoner
en

Kontroller terminaler for korrosjon og sikkerhet. Hvis de er korrodert, rengjør dem med en blanding av bakepulver og vann blanding. Hvis batterikablene er løse, skru dem med riktig størrelse socket. Hvis selve terminalen er løs, kast batteriet.
2

Løft dekslene på toppen av batteriet, utsette cellene. Sjekk vannstanden i cellene og legge destillert vann som er nødvendig slik at alle cellene er på samme nivå.
3

Sett hydrometer i den første cellen, og klem på røret til fylle hydrometer. Ta opp lesning og gjør det samme for resten av cellene. Et fulladet batteri vil registrere 1250 egenvekt av elektrolytten. Dersom alle cellene er de samme, men lavere, må batteriet lades. Hvis en celle er mer enn 20 prosent annerledes enn resten, er det enten begynner å slites ut eller kan muligens være kortsluttet.
4

Sett hettene som dekker cellene. Lade batteriet hvis lesing på hydrometer var lav før du går videre til neste trinn. Et batteri kan ikke bli diagnostisert riktig hvis det er utladet.
5

Bruke voltmeter, sjekke batteriet for spenning. Installer den røde ledningen fra voltmeter på batteriets plusspol og den svarte på det negative. Snu voltmeter på og justere til 20 volt. Utføre målingen, som bør være 12.6 til 12.8 volt. Hvis batteriet har blitt treg belastet for mer enn tre timer, og fremdeles viser mindre enn riktig spenning, kast batteriet.
6

Installer batteriet belastning tester på terminalene. Finn mengden av kaldt spy forsterkere for hvor batteriet er designet på batteriet etiketten. Dette vil bli betegnet som CCA, etterfulgt av antallet av forsterkere. For eksempel betyr CCA 550 550 kaldtørning forsterkerne er tilgjengelig for å starte bilen i iskaldt vær. Lasten tester vil vise de forskjellige CCA forsterkere og hva den skal ligge for det aktuelle batteriet når belastning. Lasten tester setter en belastning på batteriet som om du var å slå på alle bilens tilbehør. Skyv lasten tester bryteren i 10 sekunder og se spenningen for å se om den holder seg innenfor grensene. Hvis ikke, har batteriet en kortsluttet celle og bør byttes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63872.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer