Diagnostisere Bil Vibrasjoner

Når diagnostisering vibrasjoner er det viktig å legge merke til når og hvor vibrasjoner oppstår. Prøvekjøre bilen med dette i tankene. Du må finne ut om vibrasjonene er et dekk problem, en motor eller drivverk problem eller avtrekk problemet. Føler for vibrasjonene på en inaktiv tilstand og om de er følt i rattet. Sett bilen i gir og se om vibrasjonene minske eller øke. Kjøre bilen på 10 til 20 miles per time og føler for side til side skift og vibrasjoner. Sjekk om vibrasjonene får raskere når hastigheten øker. Sjekk for å se om det er vibrasjoner som går over humper. Kjør bilen over 45 miles per time og merke hvis du føler vibrasjonene øker i rattet. Sjekk de aktuelle trinnene som gjelder for vibrasjoner merkes i din prøvekjøring for riktig rekkefølge for diagnosen. Instruksjoner
en

Sjekk framdekk for en lateral eller fra side til side vibrasjoner på lave hastigheter ved oppjekking hvert dekk enkeltvis. Ta tak i dekk på toppen og bunnen og prøve å rocke dekket. Ved glipp når dekket beveger seg inn og ut, lageret - er dårlig og må skiftes - i tilfelle av en bakhjulsdrift eller navet bærer i tilfelle av en forhjulsdrift. Sjekk for betydelig skade på dekk: se om det er noen buler på innsiden eller utsiden av dekket. Se etter eventuelle misdannelser når du roterer dekket, for eksempel flate flekker, ujevn slitasje eller stål som stikker ut av slitebanen.
2

Sjekk framdekk for balansering hvis vibreringen er bare i hastigheter over av 45 miles pr time. Dette kan bare gjøres på et dekk butikk med en balancer
3

Sjekk motoren for vibrasjoner. Test for ødelagte motorfester. Åpne panseret og starte motoren. Har en assistent stativet på en side av fenderen i en posisjon for å se at motoren, men ikke i fronten av bilen. Har assistent fortelle deg hvilken side av motoren løfter som du går videre eller om de ser den ødelagte mount. Sett i nødbremsen på. Mens trykke hardt på bremsepedalen, sette bilen i stasjonen og litt trå på gassen i to sekunder (gås motoren ikke høyere enn 2000 RPM). Hvis fjellet er dårlig motoren vil løfte opp eller rocke. Nå gjør det samme med bilen i revers og se motoren for samme effekt. Hvis det bergarter de motorfester er dårlig og må byttes. Erstatte dårlige motorfester vil eliminere vibrasjoner i rattet. Hvis motoren ikke reagerer på disse testene så de må kontrolleres for sagging eller sprukket gummi isolatorer. For å gjøre dette må du se på alle festene for sprukket eller knust gummi som indikerer en dårlig mount. På en forhjulsdrift er det generelt en toppmontert for motoren (på siden med beltene) som støtter motoren og to lavere mounts under motoren. En vil være lav ved radiatoren og den andre under den tilbake mot brannveggen. Det vil også være en på toppen av den overføring som holder den festet til rammen. Noen vil ha den foran mount under bilen bak Veivakselremskive. Dette vil nødvendiggjøre jekke opp bilen for å se på fjellet. I tilfelle er det en bakhjulsdrift, de monterer er alltid på nedre side av blokken.
4

Sjekk bilen for vibrasjoner som er til stede, men ikke sende vibrasjoner gjennom rattet. Sette sendingen i nøytral, la døren stå åpen, og rev motoren opp til ca 3000 RPM. Hvis støyen og vibrasjoner kan bli hørt i midten av bilen er det mest sannsynlig skjoldet på katalysator, som ofte blir bøyd og kontakter enten konverter eller kroppen. Bare ta en skrutrekker og lirke den bort fra stedet den er i kontakt med. Sjekk resten av eksos ved å riste røret og se om det kommer i kontakt med kroppen.
5

Sjekk bilen for vibrasjoner på alle hastigheter ved å se på alle dekkene for kopping av slitebanen. Dette er en ujevnhet av slitebanen at du føler deg som din hånd drives på tvers av slitebanen. Se etter flate flekker på dekk som er opprettet av en panikk stoppe der dekkene var låst opp og gled fjerne gummi på det punktet. Dette vil generere vibrasjoner på alle hastigheter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63871.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer