Hvordan vite om dette er montert Bad

Universal ledd koble hver ende av bilens drivaksel til overføring eller transaksel i front og bakre differensial bak i bilen. De lar drivakselen viss fleksibilitet som bilens fjæring møter forskjellige terreng - alt mens spinne på farten bilen kjører. Hvis kjennetegn på en dårlig universalledd blir ignorert, kan leddet svekkes og skille fra drivakselen. Drivakselen da kunne falle til bakken, bli en sikkerhetsrisiko og gjengivelse bilen ubrukelig. Du trenger
Kjøretøy lift
lirke bar
Vis flere instruksjoner
en

Sett bilen i gir og la den rulle frem. I en standard girkasse kjøretøy, slipper clutchen sakte å engasjere overføringen. Lytt etter en hørbar klunk eller en metall-til-metall klang så snart utsendingen engasjerer.
2

Sett bilen i revers og gjenta trinn en. En løs universalledd vil posisjonere seg motsatt fra måten drivakselen er i bevegelse. Ved å endre retningen på drivakselen, vil den løse universalledd omplassere og produsere en klunk eller metall klang.
3

Prøvekjør bilen med vinduene nede. En tidlig varsling tegn på en svak universalledd kan være en hørbar knirker som får høyere eller mykere med revolusjonen på drivakselen. Dette er mest merkbart på lav hastighet reise og kan forsvinne når bilen når en høyere hastighet.
4

Prøvekjør bilen i varierende hastigheter. Noen svekkede universalleddene kan forårsake en vibrasjon - oftest merkbart i gulvbordene og seter - ved lave hastigheter som forsvinner i høy hastighet. Andre vil gjøre akkurat det motsatte. Denne vibrasjonen, og knirker i trinn 3, også kan være forårsaket av hjullager, dårlig dekk slitebane, dekk med behov for balansering, eller en rekke andre problemer. Hvis en universal joint allerede er mistenkt, bør en kvalifisert tekniker prøvekjøre bilen for å diagnostisere den riktig.
5

Sett bilen i gir og sett på parkeringsbremsen. Heve bilen på en bil lift. Bruk en lirke bar og lirke den universelle felles mot åket av drivakselen. Selv om det kan være noen bevegelse i transaksel, bør det ikke være akseptabelt og merkbar bevegelse i universal-joint-til-åk tilkobling. Hvis det er, dette er en fysisk og synlig indikasjon på at den universelle felles har gått dårlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64080.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer