Feilsøking en F150 Ford Pickup Truck

Å vite hvordan man skal feilsøke Ford F150 pickup lastebil vil ikke bare hjelpe deg å holde motoren på toppeffekt, men også opprettholde drivstofføkonomi og redusere mulige skadelige utslipp. Men motoren på F150 fungerer sammen med en rekke systemer og delsystemer, som noen ganger gjør det vanskelig å finne årsaken til et problem. Men etter noen strategier vil hjelpe deg med å feilsøke og finne årsaken til problemene på bilen din. Logisk tilnærming

Når du feilsøker F150, alltid nærme seg problemet på en logisk måte. Før du fjerner eller endrer deler, se etter spesifikke symptomer: Er det svart røyk? Er motoren på tomgang rough? Er motoren mangler? Legg merke til om symptomet følger et mønster, og oppstår når motoren er kald, varm, på hvert stopp, under akselerasjon, når du reiser på 30 mph eller etter 50 mph.Next, innskrenke mulig motordeler (s) eller relaterte system (s ) som kan være årsaken til symptomet. Hvis F150 idles grovt, for eksempel stabiliserer men når du tråkker på gasspedalen, kan du mistenker et vakuum lekkasje, en defekt komponent i tenningssystemet (tennplugger, ledninger, distributør) eller en mager blanding.


Bruke Charts

En logisk tilnærming hjelper når du står overfor et vanlig problem. Men når du møter problemer med spesielle komponenter relatert til dine spesifikke F150 modellen, vil en feilsøkingsskjema bevise mer nyttig. Du kan finne dette diagrammet i kjøretøyet service manual for en bestemt modell, som er tilgjengelig på mange auto del stores.The diagram vil gi deg en liste over symptomer og komponenter relatert til disse symptomene. En no-start tilstand, for eksempel, kan føre deg til drivstoffpumpen, hovedrelé, injektor motstand eller drivstoffilter. Når du har funnet den mest sannsynlige årsaken til problemet, vil manuell gi deg en mer detaljert beskrivelse for feilsøking for bestemte komponenter.
Skanning for Troubles

Det vil være ganger når en bestemt problem vil synes å unnvike deg uansett hvor logisk og informativ du nærmer symptom. Men siden tidlig på 1980-tallet, bilprodusenter begynte å introdusere On-Board Diagnostics (OBD), en datamaskin kontroll system som kan lagre diagnostiske feilkoder (DTC), som gjør det lettere å finne problemer på bestemt kjøretøy subsystems.Today, kan du finne en rekke skanning verktøy i bilen markedet som lar deg finne problemer på en rekke delsystemer i F150 din ved hjelp av ulike tilnærminger. Avhengig av sine evner og nivå av raffinement, vil en skanning verktøyet hente feilkoder, lese rammebetingelser når et symptom oppstår, registrer motor driftsforhold i sanntid, og test aktuatorer og andre komponenter. Dette er en enklere måte å finne og teste for sensorer sviktende under visse vilkår, en dårlig elektrisk tilkobling og andre komponenter som kan være i drift ut av spesifikasjonen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64079.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer