Slik feilsøker en Automotive kjølesystemer

Du bilens kjølesystem er viktig å holde motoren i gang på en trygg temperatur. Du ønsker ikke å bli sittende fast i midten av ingensteds mens motoren spyr ut damp. Hvis tror bilens kjølesystem har noen problemer, gi den en full look-over umiddelbart. Lav kjølevæske er den fremste årsaken til overoppheting og det første å se på når feilsøking av systemet. Andre deler, som termostat eller elektrisk vifte, kan også bidra. Instruksjoner
en

Kontroller kjølevæskenivået. Fjern radiatorlokket når motoren er kald og sørge for at kjølevæsken når toppen av filler halsen. Åpne kjølevæske jug og sørge for at nivået ikke er under minimum indikator linje. Tilsett mer kjølevæske om nødvendig, ved hjelp av en 50/50 blanding av kjølevæske og vann.
2

Se over radiatorlokket for skader, spesielt rundt forseglingen. Rense korrosjon ut av hetten. Bytt den ut hvis den er skadet i det hele tatt.
3

Inspiser alle system slanger og se etter lekkasjer. Pass på at klemmene rundt slangene er tette. Erstatte eventuelle lekkasjer slanger eller skadede klemmer.
4

Touch både radiator slanger på en stoppet, men varm motor. Hvis bare én slange er varm, se om termostaten sitter fast og erstatte det hvis det er.
5

Feel rundt radiatoren er ute med håndflaten din med motoren stoppet og varm. Noe kjølig sted på radiatoren betyr trolig en intern blokkert.
6

Se etter lekkasje kjølevæske under bilen, i motorrommet og inni bilen. Du leter etter en grønn, velduftende væske. Kjølevæske utenfor bilen betyr vanligvis en lekkasje i systemet. Kjølevæske inne i bilen, spesielt i personbil gulvbord, betyr ofte en dårlig varmeapparat kjerne.
7

Inspiser alle andre komponenter i systemet. Sjekk om en løs viftereim, en fan som er sluttet å fungere, en ødelagt vannpumpe eller en løs pumpe belte.
8

Skyll kjølesystemet. Tømme kjølevann fra en kald bil ved å fjerne radiatoren tappepluggen, deretter presses ut noen kjølevæske fra radiatoren reservoaret. Kast den gamle kjølevæske som per miljølover og legge til nye kjølevann i systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63943.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer