Diagnostisere kjøretøy Overoppheting Problemer

Det er mange grunner et kjøretøy kan overopphetes, som hver fører til en annen overoppheting symptom. Stopp bilen så snart som praktisk hvis temperaturen tennes eller temperaturmåleren beveger seg inn i den røde sonen. Hvis temperaturen stiger bare når motoren går på tomgang, har du mest sannsynlig har en fan problem siden ingen luft beveger seg gjennom radiatoren når bilen ikke er i bevegelse. Du trenger
Radiator spenning tester
Common skrutrekker
Phillips skrutrekker
felles sett av 3/8-inch stasjonen stikkontakter
Ratchet
2 Alligator klipp genser fører
Volt meter
Vis flere instruksjoner
en

fjern radiatorlokket og sjekk væskenivået. Hvis det er fullt, går du videre til neste trinn. Hvis ikke, fyll radiatoren til toppen, sett korken og fyll overløp flasken halvfull.
2

Installer en spenning tester på radiatoren og pumpe det til et trykk av 14 pounds per kvadrattomme (psi). Se etter en lekkasje i radiatoren, slanger, motor, vannpumpe og varmeapparatet kjernen. Se under bilen. Hvis du finner en lekkasje, og følger den til sin opprinnelse. En varmeanordning kjerne lekkasje kan identifiseres ved vann går ut av en kort slange på brannmuren, under varmeapparatet slangene. Vannpumpe lekkasjer viser i bunnen av pumpen. En radiator kan vise bevis hvor som helst, så undersøke det nøye.
3

Sjekk radiatorlokket og sørg for at den har en god gummipakning og at den har en stiv våren. Klem forseglingen. Hvis fjæren er ikke stiv, erstatte den --- det kan være årsaken til en lekkasje som kan føre til overoppheting.
4

titt på manualen fan hvis kjøretøyet er utstyrt med en. Sjekk om det er skadet. Rotere viften og se om det er en liten mengde motstand til å snu. Spinne viften litt og se om det stopper relativt raskt eller fortsetter å spinne. Hvis det fortsetter å spinne, kan silikon i fan clutch mangle. Hvis bilen har forhjulsdrift og en elektrisk vifte, sjekk sikring. Det ligger på førersiden fender godt i et relé sentrum. Se etter en utpekt "motor kjølevifte." Du bør se en stripe av metall feste de to metall ben inne i plast sikringen.
5

Start motoren og la den varmes opp. I tilfelle av en motor med bare et lett og ingen måling, må motoren ikke kjøres i mer enn ti minutter eller inntil ventilen dekker bli for varm til å berøre komfortabelt. Hvis du har et kjøretøy med en temperaturmåler, kan det kjøres før måleren viser i overkant av 240 grader (bare hvis det er nødvendig for neste test). Hvis for mye trykket bygger seg opp, kan det føre til en slange for å blåse av eller dele, eller det kan føre til at radiatorlokket å blåse, forårsaker alvorlige brannskader hvis du blir truffet med vannet.
6

Test termostat funksjon. La motoren avkjøles i minst en halv time. Fjern radiatorlokket. Start motoren. Når termostaten åpner, vil radiatoren væske fylle igjen åpningen for radiatorsystemet hetten og kan til og med overløp litt, så vil væsken bli suget tilbake inn i radiatoren. Hvis bilen er utstyrt med en måler, kontrollerer måleren for å se hva temperaturen er. Gå til trinn 7. Hvis dette ikke skjer og utvisning av væske blir sterkere, slå av motoren og la den avkjøles, da dette er en indikasjon på at termostaten er fast lukket og må skiftes.
7

Watch for viften til å begynne blåser mye vanskeligere når termostaten åpner. Dette kan testes ved å holde hånden bak viften nær toppen av motoren. Test luftstrømmen når motoren første gang, og igjen etter det varmes opp slik at du kan kjenne forskjellen. Stikk hånden foran radiatoren ved grillen og se om du kan føle luftstrømmen suges inn i radiatoren. Hvis motoren fortsetter å varme og viften lager ikke merkbar økning i hastighet og volum, slå av motoren. Viften clutch som er feil og må byttes ut.
P Hvis fansen er elektrisk, vil viften slås på når termostaten åpner. Hvis temperaturen begynner å klatre og viftene ikke klarer å komme på, det er et problem med viften krets eller fansen selv.
8 p Hvis viftene ikke klarer å komme på, ta ut støpselet fra kjølevæske temperatursensor. Kjølevæsken temperaturføleren er vanligvis plassert ved eller meget nær termostaten. Termostaten er plassert ved enden av den øverste radiator slangen der den kobles til motoren. Fjerner pluggen vil sette check engine lys, som kan slås av ved å fjerne den negative terminalen på batteriet i to minutter etter ferdigstillelse av alle testene. Gjenta trinn 7. Hvis viften slås på når kjølevæske temperatursensor er koblet fra, må sensoren byttes. Hvis viften ikke kommer på, slår motoren ned og la den avkjøles slik at trykket bygges opp i den overopphetede motoren ikke blåser en slange eller radiator hetten.
9

Vri nøkkelen på og se etter de kjøleviftemoduler releer i sikringsskapet og reléboksen på førerens fenderwell. Det kan være så mange som tre, to av hvilke indikerer hastigheten. Trekke dem ut. Bruk voltmeter for å teste for spenningen ved å holde negative på minuspolen og stikker det positive i hver av de leg-hullene på stafetten plug-in. Hvis det er spenning, skyve releer i sakte. Lytt etter et klikk. Hvis de ikke klarer å betjene (klikk), slå dem med en annen stafett med de samme tallene, hvis tilgjengelig. Hvis ikke, erstatte dem. Hvis det er spenning og releet ikke klikker, er problemet med relé eller fans. For å teste vifter, trekk kontakten av motoren fan. Det vil være to ledninger. Hook en av alligator klipp til en terminal på viften og til plusspolen på batteriet. Hekt andre alligator klipp til den andre terminalen på viften og neste berøring det til minuspolen på batteriet. Hvis viften ikke klarer å komme på, slår klippene på batteriet. Hvis de fortsatt ikke klarer å komme på, er viften på feil og må byttes ut. Dersom fansen kommer på, så releet som er feil og må byttes ut.
10

I tilfelle, ble alle de tidligere testene gikk så radiatoren er den eneste igjen, og det må bli erstattet som det er tett og har lite vann.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63870.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer