Slik feilsøker Motorsykkel Starter Systems

Det er frustrerende når en motorsykkel ikke starter, men du trenger ikke alltid å ringe en mekaniker til å finne kilden til problemet. Selv om du ikke kan fikse sykkelen selv, å ha en generell idé om hva som er galt kan spare tid - og dermed penger - når du tar det inn i butikken. Enhver type bensin motor trenger tre grunnleggende ting å starte og kjøre: luft, drivstoff og en elektrisk gnist. Disse enkle trinn kan ofte finne kilden til problemet. Du trenger
Sockets
Tenger
Skrutrekkere
Voltmeter
Rags
Kan
Vis flere instruksjoner
en

Sørg nøkkelen og kill switch er begge i "på"-posisjon. Sikre at de riktige start prosedyrer for sykkelen din blir fulgt. Er det i nøytral? Clutch trukket inn? Gass i tanken? Deretter prøver du å starte din sykkel. Slår den over? Hvis ikke, sjekk for å se at batteriet er riktig tilkoblet og terminalene er ikke korrodert. Hvis de er løse eller skitten, rengjør og stram dem. Deretter bruker et voltmeter som måler ac /dc og ohm, sjekk for å se at batteriet har betalt nok til å dra motoren rundt. Hvis ikke, erstatte eller lade batteriet og prøv igjen. Hvis det fortsatt ikke snu, kan det være dårlig kontakt mellom batteriet og starteren, en dårlig tenning eller forrett switchl eller en dårlig sikkerhet stafett. Sjekk en reparasjon manual for riktig testprosedyrer for sykkelen din, som hver motorsykkel forskjellig.
2 p Hvis sykkelen din snur seg, men fanger ikke, sjekk for å se at det blir drivstoff. Hvis sykkelen har et drivstoff petcock, sørg for at den er i "på" (eller, på visse sykler, "prime") posisjon. Deretter fjerner den viktigste drivstoff slangen og kontroller at drivstoffet flyter fritt. Hvis drivstoffet ikke komme til forgasseren eller injeksjon system, vil sykkelen din ikke kjøre. Hvis det er tilfelle, er problemet sannsynligvis noe i drivstoffsystemet. Hvis drivstoffet flyter fritt, fest linjene. Hvis det ikke er det, sjekk for å se om drivstoffilter er tilstoppet, hvis en linje er klemt eller hvis petcock fungerer. En måte å finne ut om problemet er i drivstoffsystemet er å sette et par dråper frisk gass i hver tennplugg hull, skifte pluggene og skru sykkelen over. Hvis det begynner og deretter avsluttes, er problemet sannsynligvis i drivstoffsystemet.
3 p Hvis du får drivstoff og sykkelen svinger over, men fortsatt ikke fange eller starte, sjekk tennpluggen eller plugger. Start med å trekke ut en tennplugg ledning, deretter fjerne en plugg med Plugghetter leveres i sykkelen sin verktøykasse. Nå inspisere pluggen. Det bør ikke være våt (vanligvis forårsaket av drivstoff, når pluggen ikke er avfyring) eller belagt i karbon /brente oljeforekomster. Nå sjekke om sykkelen er å få gnist. Selv om du kan få en spesiell, isolert sett tang for å holde kontakten, det er en "quick and dirty" metode for dette: Etter reattaching pluggen wire, lå den gjengede delen av pluggen mot motoren (ikke over hullet, som gnist kan antenne noe drivstoff som er blåst ut når du prøver å starte den). Nå, noe som gjør at du ikke er i kontakt med motoren eller plugg, traff starteren. Du bør se en fin blå gnist. Hvis du ikke gjør det, sørg for at den gjengede delen av pluggen berører motoren (men elektroden ikke er) og prøv igjen. Hvis du fortsatt ikke ser en gnist, du enten har en dårlig plugg eller et problem med det elektriske systemet. Sjekk for å se at alle tenning ledninger er koblet riktig og at du kan ikke se noen sprekker i ledningene. Hvis ledningene er sprukket, bør de skiftes ut. Hvis du fortsatt ikke får gnist, er det på tide å konsultere en reparasjon manuell eller ringe en mekaniker.
4 p Hvis du har fått drivstoff og gnist, konstatere at sykkelen får nok luft. Start med å trekke av luftfilteret. Hvis det er for skitten, vil du ikke få riktig blanding av luft og drivstoff i forgasseren eller innsprøytningssystemet. Hvis det er rent, sjekk for å se at luften boksen er riktig tilkoblet - en løs slange eller luftlekkasje kan mate for mye luft inn i systemet. Dersom din sykkel er utstyrt med en choke, sørge for at det er i stand til å bevege seg fritt og ikke sitter fast i "på" eller "off" posisjon.
5 p Hvis du har fulgt disse trinnene, og fortsatt kan ikke få sykkelen til å kjøre, ringe i en ekspert. Hvis du tror du har snevret ned kilden til problemet, beskriver trinnene du har tatt å peke mekaniker i riktig retning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63869.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer