Feilsøking av Brake System

Bremsesystemet er en av de viktigste sikkerhetsfunksjonene på et kjøretøy. Lengre daglig pendler legge opp til mer slitasje og stress på et system der vi setter sikkerheten til oss selv og våre familier. Moderne bremsesystemer er et vidunder av sikkerhet og pålitelighet, fra en enkel dual reservoar skivebremser foran /bak trommesett opp til toppen av linjen anti-bremsesystem. Men problemer kan oppstå fra tid til annen, og bør håndteres umiddelbart. Bilen trekker til siden
p Hvis bilen trekker til siden når bremsene brukes vil du ønsker å begynne med å fjerne forhjulene og inspisere skivebremser foran. Sjekk bremseklossene for skader som spon eller overdreven vinduer på overflaten. Sjekk også at olje og /eller fett ikke har forurenset putene. Sammenlign pads på hver side og se å se at en ikke er mer slitt enn den andre. Deretter kontrollerer målepunktene for å se om stemplene står fast og se etter eventuelle andre skader. Så sjekk forhjulsoppheng komponenter, spesielt foran svaie bar og slutten koblinger. Hvis noen av disse er løse eller frakoblet det kan være årsaken til problemet.
Høyfrekvent støy
p Hvis du hører en høyfrekvent støy når bremsene er brukt, er dette en indikasjon på putene har slitt ned. Støyen er vanligvis forårsaket når slitasjeindikator på bremseklossens kontakter på bremseskiver når putene har slitt under tålelig nivå. Fjern forhjulene og bremsekalipere. Sjekk tykkelsen på putene mot standarder oppført i bilens service manual. Om bremseklossene er slitt under trygge nivåer de må skiftes straks.
Brake Pedal Travels Lenger enn vanlig

Sjekk væskenivået i master sylinderen . Hvis nivået har falt lav nok til å avdekke portene i bunnen av reservoaret, vil systemet må luftes. Bakbremsene også kan være ute av justering. Mange biler med bakre trommelbremser har selvtillit justerbar dem kan løses ved å lage en serie av starter og stopper mens du reiser i revers. Hvis dette ikke avhjelpe situasjonen, fjerne brems trommer og inspisere selv justerbar for forsvarlig drift.
Brake Pedal Synes svampete
p Hvis bremsepedalen virker svampete når bremsene brukes, er det vanligvis et tegn på at luft har kommet inn i hydraulikksystemet. Luft bremsene for å sette systemet tilbake til normal drift. Sjekk også de fleksible brems linjer som går mellom de harde linjene på rammen og bremsekalipere /hjul sylindere for lekkasjer eller skader. Trekk til master sylinder festeboltene. Hvis ingen av disse tiltakene løse situasjonen, kan master sylinderen må skiftes.
Økt innsats av Driver
p Hvis du trenger å presse pedalen hardere enn normalt å stoppe bilen, kan det være et tegn på at makten booster har sviktet. Før du erstatter den, sjekk vakuum linje som går fra motoren til makt booster for lekkasjer og kjøre et vakuum test på linjen for å sørge for at booster er å få den nødvendige mengden av vakuum. Kontroller pads og brems sko for forurensning av olje eller fett. Sjekk også tykkelsen på pads og bremseklosser, og bytt om nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64120.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer