Hvordan få check engine lys Codes

Ombord diagnostikk (OBD) ble implementert i de fleste biler i 1980, selv om 1975 Datsun 280Z var en av de første bilene til å bruke den. Ideen var å lage bilene kommunisere et problem i utslipp systemer. På grunn av mangel på standardisering, var OBD gjennomføring mislykket. En check engine lys (også kjent som en Indikatoren, eller MIL) ville belyse, men ingenting standardisert kunne fastslås på hvorfor. Innen 1996, ble OBD II innføres på alle biler som selges i USA. OBD II brukte en universell diagnostisk lenke kontakt (DLC) for å koble en enhet til og finne årsaken til check engine, eller MIL, lys vises på dashbordet under drift. Du trenger
OBD scan verktøy med ulike adaptere
OBD II kode leser (for kjøretøy 1996 og oppover)
Trouble kode diagram
Vis flere instruksjoner
1

Finn diagnostisk koblingen kontakten i bilen. Kjøretøy produsert med OBD (før 1996) vil ha kontakten i motorrommet (med ordet "diagnostikk" stemplet på coveret). Se i bruksanvisningen for riktig plassering. OBD diagnostiske kontakter ble produsert ulikt av ulike selskaper, så å koble til koblingen ville kreve en plug spesifikk for den saks skyld. OBD II biler (1996 og oppover) vil ha DLCs plassert i kabinen av kjøretøyet, mest sannsynlig under førersiden dash. Det er ingen universell posisjon til å plassere DLC under dashbordet, og noen produsenter, som Honda, plassert dem bak askebeger. Igjen, se i bruksanvisningen for riktig plassering. OBD II DLCs er alle universelt utformet, noe som betyr at alle OBD II strekkodeleser eller skanning verktøyet kan plugge inn i det uansett hva selskapet produsert bilen.
2

Plug koden leseren inn i DLC av kjøretøyet . For OBD II, finn riktig adapter for å plugge inn den diagnostiske linken og koble deretter adapteren inn i Scan Tool.
3

Vri tenningsnøkkelen to klikk i tenningen. Dette bør være tilbehøret posisjon (også kjent som key-on/engine-off) som gir strøm til det elektriske anlegget uten at motoren går.
4

Følg instruksjonene på scan verktøy eller kode leser . Hver enhet kan be om informasjon, for eksempel visse kjøretøy identifikasjonsnummer og motorens størrelse. Legg inn informasjonen ved å bla gjennom alternativene, og trykke "Enter"-tasten på forsiden av skanningen verktøy eller kode leser. De fleste nye kodelesere for OBD II vil hoppe rett til lesing og DTCs som koden leseren får all den informasjonen den trenger ganske enkelt ved å plugge inn i DLC og kommunisere med kjøretøyet.
5

Skriv ned trøbbel kode vises av Scan Tool eller kode leser og referer til en feilkodenummeret diagram (spesifikke kjøretøy reparasjon manualer har ofte problemer kode diagrammer) for å finne problemet. Som nevnt tidligere, trenger OBD diagnose ikke alltid finne et bestemt problem, og det er derfor OBD II ble implementert. Men enda noen OBD II feilkoder kan kreve litt feilsøking og grundig diagnose for å fastslå årsaken til DTC.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64010.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer