Slik feilsøker en Cavalier Radiator Fan

En radiator kjølevifte på en Chevy Cavalier er styrt av datamaskinen. Sin krets går fra batteriet positive til sikringen. Fra sikringen reiser det til to releer: lav hastighet og høy hastighet stafett. Begge disse releer har en separat hetetråd til viften. De aktiveres av datamaskinen, som bruker motorens kjølevæske (ECT) sensor for å bestemme når man skal slå viften på og som relé for å betjene avhengig av temperaturen. ECT sensoren er en 2-leder termistor. Som kjølevæske temperaturen øker, synker termistormotstanden og signal spenning. På en kald motor, er spenningen sendes gjennom en høy motstand krets i datamaskinen. På en varm motor spenningen blir sendt gjennom en lav motstand krets i datamaskinen. Denne doble krets i maskinen forbedrer nøyaktigheten av ECT sensoren over alle temperaturområder. Du trenger
Kombinasjon volt og ohm meter
2 startkabler ledninger med alligator ender
Vis flere instruksjoner
en

inspisere sikring i sikringsskapet relé boksen. Start motoren og trekk kontakten av ECT. Dette er en to-leder-kontakt med en gul og en svart ledning. Det ligger nær kjølevæske uttak på den øvre bakre av slangen. Når kontakten er trukket ut av ECT, innen et sekund eller to viften skal tennes. Hvis det ikke kommer på, er ECT mistenkte.
2

Kontroller spenningen med måleren ved backprobing sensoren når motoren varmes opp. Sondere den gule ledningen på sensoren med den røde ledningen eller innspill ledningen på voltmeter og sonden bakken med den sorte ledningen på voltmeter. Spenningen bør være mellom 1,5 til 2,0 volt. Hvis ikke, slå av motoren.
3

Koble kontakten på ECT og sjekke ohm over terminalene på sensoren. Ved 194 grader det bør være 250 ohm. Ved 158 grader det bør være 450. Bare interpolere i mellom, og hvis det er tett det er greit. Hvis ohm er ikke i omtrentlig, og sett ECT. Spenningen går fra datamaskinen gjennom sensoren og tilbake til datamaskinen. Hvis sensoren ikke har rett motstand mot endring spenningen tilbake til datamaskinen feil signal vil bli sendt.
4

Inspiser radiator fan ved å spinne det med fingrene og se om det er gratis flytting. Gjør dette bare med motoren av og kjølig. Viften kan komme på til enhver tid, selv med nøkkelen av når motoren er varm. Installer en jumper wire til den røde ledningen på sele kontakten og den sorte ledningen til jord. Trykk på den røde genseren til batteriets positive side og viften skal fungere hvis det ikke blir utbrent. Hvis det ikke kommer på, kontrollerer du tilkoblingen for en god strøm og jord på hopperne. Hvis tilkoblingene er i orden, må du bytte vifte.
5

Sjekk releene hvis sensoren var god og viften virket. Trekk reléene ut og sondere terminalene med nøkkelen off for strøm. Det bør være strøm til en terminal i begge releer. Hvis ikke, så er det en usannsynlig problem med ledningene fra sikringsskapet til releer under baksiden av sikringsboksen. Kanskje en pinne er skjøvet ut, eller det er en brent ledning. Hvis det er strøm, bytte releer rundt og prøv igjen. Et av releene er sannsynligvis utbrent. Hvis viften fortsatt ikke fungerer erstatte begge releer. Hvis det fungerer erstatte brent stafetten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63921.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer