Slik feilsøker 5-trinns girkasse problemer

Selv om ikke så vanlig som de pleide å være, er produsenter fortsatt gjøre 5-trinns manuell girkasse biler. Den tradisjonelle oppfattet fordelen med en 5-trinns girkasse er mengden av kontroll du har over bilens motor og ytelse. Siden du kan manuelt velge girene, kan du kontrollere når og hvor du får den kraften du trenger ut av kjøretøyet. Men dette kan bli misbrukt hvis du ikke er en dyktig sjåfør. Over tid kan misbruke overføring av skiftende for hardt eller ved sliping tannhjul (ved å ikke fullt ut ved bruk av kløtsjen før skiftende) skade girkassen. Før du tar den til en butikk, feilsøke 5-trinns girkasse med disse tipsene. Instruksjoner
en

Sjekk for å banke lyder ved lave hastigheter. Dette kan være forårsaket av en slitt konstant hastighet (CV) joint. Det kan også være forårsaket av en slitt side aksel forsenkning i differensial saken.
2

Se etter en clunking lyd ved akselerasjon eller nedbremsing. Dette er forårsaket av en løs motor eller girkasse mount, slitt differensial pinion i huset, forsenkning slitt side aksel i differensial sak, eller en slitt eller skadet CV joint.
3

Sjekk for vibrasjon i rattet på riksveg hastigheter. Dette kan være den direkte årsaken til en grov eller slitt hjullager, men ikke nødvendigvis overføringen. Men det kan også være et resultat av en skadet drivaksel eller en slitt CV joint.
4

Lytt for støy som kommer fra overføringen mens bilen er i nøytral med motoren i gang. Dette er forårsaket av en skadet inngang utstyr peiling eller en skadet utløserlager.
5

Lytt for støy som kommer fra overføringen mens engasjert i en bestemt gear. Dette kan være forårsaket av skadet eller slitt konstant mesh tannhjul, skadet eller slitt synchronizers, en bøyd bakover gaffel, en skadet fjerde eller drivtannhjul, eller en slitt eller skadet omvendt dagdriver utstyr eller dagdriver foring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64039.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer