Hvordan Test en O2 Sensor

På en bensinmotor, er en oksygen sensor brukes for å sikre at riktig luft drivstoff forholdet er nå motoren. Noen bilprodusenter anbefaler at oksygen sensorer bør byttes en gang hver 100.000 miles enten de jobber eller ikke. Men dette kan være svært dyrt, spesielt siden mange nyere biler og lastebiler har opptil fire forskjellige O2 sensorer. Vanligvis vil en check engine lys gir den første indikasjonen på at du kan ha en dårlig O2 sensor. Ofte vil motorkode bare si at det er et problem med O2 Sensor, eller det kan si at det er en "patronkort feil." Siden O2 sensorer kan være svært dyrt, og problemet kan ikke være med oksygen Sensor seg selv, men kan være flere andre faktorer, er det en god idé å teste O2 sensoren før du setter det. Oksygensensorer kan testes både på kjøretøyet og av, men mange foretrekker å forlate oksygensensor på kjøretøyet. Men ved å ta oksygen sensor off, er du i stand til å visuelt inspisere sensor, noe som ofte kan gi en god indikasjon på at det er et problem, og teste sensoren er også litt easier.This artikkelen beskriver hvordan du kan teste en O2 Sensor mens den fortsatt er på bilen. Du trenger
Høy impedans Digital Voltmeter
Backprobe
Vis flere instruksjoner
en

Start med å visuelt inspisere ledningene som går til og fra O2 Sensor. Sikre at ledningene er riktig plassert vekk fra eksos komponenter og at ledningene ikke er skadet.
2

Deretter starte bilen og la den kjøre til bilen er varm, tar som regel rundt fem minutt. De oksygensensorer må være ca 600 grader Fahrenheit å gi en nøyaktig lesing. Dette vil føre til at motoren blir veldig varmt, så vær forsiktig.
3

Koble backprobe til oksygen sensor signal wire. Vær veldig forsiktig når du bruker backprobe, fordi plast kontaktene er ofte svært skjør og kan bryte enkelt.
4

Koble den positive ledningen fra den digitale voltmeter til backprobe.
5

Koble den negative kabelen fra digital voltmeter til en god fast grunn punkt på kjøretøyets understell.
6

Slå voltmeter på og satt den til 1 volt skala. Spenningen på O2 Sensor vil svinge mellom 100 og 1000 millivolt, som er 0,1 og 1,0 volt, så har en kvalitet volt meter er viktig.
7

Snu bilen igjen og sjekke lesing på voltmeter. Avlesningen skal svinge raskt. Hvis avlesningen forblir på rundt 0,5 volt, sikre at kjøretøyet er fullt varmet opp. Hvis bilen er varm og 02 Sensor lesing endres ikke, så er det et problem med 02 Sensor og du kan stoppe testen.
8

Deretter oppretter et vakuum lekkasje for å sikre at O2 sensor svarer skikkelig til en mager luft-drivstoffblandingen. De fleste biler har et vakuum port på toppen av motoren, noe som kan bli åpnet opp for å skape et vakuum lekkasje.

Opprette et vakuum lekkasje bør føre til at spenningen til 02 Sensor for å falle under 0,1 volt og deretter stiger over 0,5 volt når lekkasjen er senere plugget.
9 p Hvis bilen din ikke har et vakuum port eller om å skape et vakuum lekkasje fører til at bilen til stall, kan du preform en propan berikelse test . Dette gjøres ved å legge noen propangass til luftinntaket, noe som bør føre til at spenningen i O2 Sensor til raskt å stige.
10 p Som et alternativ til en propan berikelse test, kan du også litt lukke choken, som bør føre til at spenningen i O2 Sensor til raskt å stige.
11 p Hvis under trinn 8 til 10 spenningen ikke endres eller endrer ikke på forventet måte, da oksygen sensor er dårlig og bør byttes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64043.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer