Hvordan fortelle når Front Struts må byttes

Det er tre relativt enkle tester for å utføre på bilen for å hjelpe deg å avgjøre om de fremre struts bør skiftes. En annen vurdering før du utfører testene er alderen på struts og kjørelengde på bilen. Produsenter anbefale erstatte suspensjon komponenter (sjokk og struts) hver 30.000 til 50.000 kilometer for å optimalisere ytelsen til suspensjon av kjøretøyet. Du trenger
Floor jack
Jack stå
Hjulkile
Vis flere instruksjoner
en

jounce foran suspensjon for den første testen. Gjør dette ved å plassere et kne på støtfangeren foran og deretter distribuere vekten til at kneet. Lene vekten på kneet og sprette bilen nedover for å få det rocking. Etter at bilen er hoppende på egen hånd, stoppe og gå bort og prøve å telle hvor mange ganger den spretter etter at du har stoppet. Mer enn to spretter i en opp og ned bevegelse anses svak.
2

Ta bilen for en kjøretur, og velg en humpete vei. Se etter bounciness og dårlig fjæring håndtering, og lytt etter clunking støy foran. Dette kan være en indikasjon på strut (s) bunnen mens manøvrering. Relativt små humper som skaper clunking i fronten eller strut er en klar indikasjon på svakhet.
3

titt på fronten av bilen for å se om en side lener seg mer enn den andre . Dette kan være en indikasjon på at det er minst én svak spankulere i front.
4

Sett bilen i Park på en asfaltert nivå oppkjørselen eller i en garasje. Trekk til håndbremsen, og legg en bremseklossen bak en av bakhjulene. Løft fronten, en side om gangen (du trenger ikke å løfte hele aksel), bruker gulvet jack. Plasser jack stå på et trygt sted. Inspisere og røre skaftet og bolig av spankulere. Se etter tegn på hydraulisk væske fra innsiden av spankulere lekker ut på skaftet av strut. Den vil ha en oljeaktig følelse. Hvis du bor på eller kjøre på smuss eller støvete veier, caked på smuss, sand og skitt er en annen avslørende tegn det lekker. Selv om du ikke kan fortelle hvor mye væske som er igjen inne i strut, vil en lekker spankulere ikke stoppe lekker og må skiftes ut snart. Også kjører hendene opp og ned spolen våren og se etter ødelagte eller glefset kilder.
5

Løft og sjekk spankulere på den andre siden. Bare fordi en strut er eller ikke lekker betyr ikke at andre vil være i samme form. Men det er alltid anbefalt å erstatte eventuelle suspensjon komponenter i par.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63957.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer