Hvordan lese en Manifold Gauge

En manifold måleren er ganske muligens en av de mest oversett, men enkleste, diagnostiske verktøy å bruke. Måleren har en enkelt nål og en rekke tall som omgir nålen. Tallene representerer inches av kvikksølv, eller "i. /Hg." Utfordringen med en manifold for hydraulikkoljen er ikke feste tverrsnitt til motoren, men å tolke bevegelsen av måleren sin nål. Merk at en jevn nål lese på ca 20 in. /Hg. er optimal. Instruksjoner
en

Sjekk for å stikke ventiler eller feil motor timing hvis måleren er nålen svinger mellom 15 og 20 i. /Hg.
2

Sjekk for en skadet forgasseren eller throttle Kroppen pakning, en skadet inntak manifold pakning, en stikker strupeventil eller sent antennelse eller ventiltider hvis måleren leser jevnt og trutt på et tidspunkt mellom 10 og 15 i. /Hg.
3

Juster luft /drivstoff blanding hvis nålen konsekvent driver frem og tilbake mellom ca 12 og 18 i. /Hg.
4

Inspiser topplokk for en svak inntak eller eksos ventil våren hvis måleren nålen svinger vidt når hastigheten av motoren økes. Også inspisere distributør cap og tennplugger for tegn på slitasje, noe som kan føre til antennelse miss. Hvis problemet vedvarer, kan topplokk pakning må byttes.
5

Inspiser topplokk for en brent ventil eller feil ventilklaring hvis nålen leser jevn, men plutselig faller før retur til sitt jevn stilling i jevne mellomrom. Den plutselige fall oppstår når den defekte ventilen opereres.
6

Bytt kvalte lyddemperen hvis nålen gradvis synker når motoren går på tomgang.
7

Bytt ventilførere hvis måleren nålen vibrerer kraftig som motoren går på tomgang, men så stødigere når hastigheten på motoren er økt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63657.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer