Slik feilsøker en 2001 Dodge 3500 Truck er Air Conditioning

Diagnostisering en air-condition-systemet i en 2001 Dodge 3500 er en moderat utfordrende prosess og krever en del automotive kunnskap. Prosedyren tar i de elektriske og mekaniske aspekter av air-condition-systemet. Hvis du vil feilsøke en 2001 Dodge 3500 lastebil air condition, må det fylles med Freon. Dersom Freon er lav eller det er ingen Freon i systemet, fylle det før start av diagnostiske prosedyrer. Du trenger
Sett av air condition målere
Voltmeter
Air condition lekkasje-detektor dye kit
Air condition lekkasje detektor, mekanisk sniffer
Nut drivere
Reclaimer

Vis flere instruksjoner
en

starte bilen og slå på klimaanlegget på. Betjene den innvendige viften å sørge for at viften fungerer som den skal. Operere kontrollpanelet for å sørge for at ventilplasseringene fungere ordentlig. Dersom viften ikke fungerer, sjekk sikring. Hvis sikringen er god, bruker voltmeter for å sjekke viftemotor motstander for strøm. Hvis det er strøm til motstander, sjekk for strøm til viftemotor. Hvis det ikke er strøm til viftemotor, er viftemotor motstander dårlig. Hvis det er strøm til viftemotoren, er viftemotoren dårlig. Hvis fyringsventilen ikke fungerer som den skal, er kontrollpanelet dårlig.
2

Åpne panseret med motoren i gang og sjekke for å se om luftkompressor fungerer. Hvis det ikke fungerer, kan det være lite Freon og lav-side ventilen er slått av kompressoren. Hvis den er på, kontrollere temperaturen av den lav-side-linje, som er den største diameter-linje. Plasser en hånd på, det skal være frigid. Hvis den lave side-linjen ikke er kaldere, kan det være en blokkering også i systemet. Sjekk for å være sikker på at viften fungerer som det skal. Plasser en hånd foran radiatoren, mellom fremre støtfanger og foran radiatoren, og føle hvis luften blir trukket inn i radiatoren. En dårlig drift vifte eller blokkert air-conditioning kondensator vil føre til feil på systemet.
3

Slå av motoren og koble målere ved å hekte den blå linjen til lav sidelinjen som er den største diameter. Den Schraeder Ventilen vil ha en blå cap på den. Den røde linje blir koblet til den lille, høy-side-linje. Den bør ha en rød cap på sin Schraeder ventilen. Kontroller at begge ventiler på måleren er i av-stilling.
4

Start motoren og slå luften på nytt. Sjekk avlesningen på måleinstrumentene. Normalspor målingene på en Dodge lastebil er 30 t £ 35 på den lave siden og 240-275 på den høye siden. Hvis disse tallene er lavere, for eksempel 20 på den lave side og 180 på den høye siden, må systemet for å bli belastet. Hvis avlesningene er lavere enn dette, det er en grov lekkasje som må tas opp. Hvis den lave siden er høyere enn normalt, og den høye siden er lavere enn normalt, er kompressoren dårlig. Hvis den høye siden er meget høy, og den lave siden er lavt, er det en begrensning på den høye siden, noe som vanligvis er en blokkert orifice tube. Spyling av systemet og erstatte åpningen tube bør rette opp dette. Høyt trykk på begge sider indikerer en dårlig fan clutch eller kondensator vifte eller tilstoppet kondensator.
5 p Hvis kompressoren ikke vil komme på, men presset på målere med kompressoren off er 20 til 25 på den lave siden og 150 eller litt over 150 på den høye siden, er den lave siden bryter eller kontrollpanelet dårlig, eller er det en blåst sikring eller relé. Bruk voltmeter for å sørge for at alle har makt til dem. Den lave side bryteren på akkumulator, kan rett og slett bli hoppet til test. Hvis kompressoren kommer på når du hopper bryteren, skift bryteren.
6

Introduser lekkasjedetektorsettet fargestoff hvis det er en grov lekkasje i systemet. Dette er vanskelig å gjøre selv bare fordi et gjenvinningsapparat maskinen er nødvendig for å fjerne den Freon og fange den, så vakuum systemet for luft og lade opp systemet. Den beste tingen å gjøre er å ha en bensinstasjon gjøre denne delen og sette inn fargestoff. The air-condition systemet må være i drift i minst en time før nok fargestoff vil dukke opp for å bli sett. På dette tidspunktet, kan lekkasjen-detektor kit brukes med det spesielle lyset for å se den avslørende gult fargestoff kommer fra lekkasjen. Hvis det ikke er Freon i systemet (angitt med null press på målere), bruker lekkasje-detektor sniffer å finne en lekkasje denne store.
7

Charge systemet med en halvkilo Freon. Snu sniffer og sjekk alle linjer, kompressor, kondensator og fordamper for en lekkasje. Når funnet, det kan repareres, støvsugd og lades.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64139.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer