Hvordan endre Timing Belt på en 1999 Gjennom 2000 2,4 Hyundai Sonata

Etter gjennomgang av tjenesten historie på 1999 gjennom 2000 2,4 Hyundai Sonata, har produsenten anbefalt at Registerreim byttes ved 60.000 kilometer intervaller. Denne motoren er identifisert som et interferens-motoren på grunn av sin tette klaringer. Dette betyr at, i tilfelle av timing-rembrudd, ville det være et betydelig innvendig skade på motoren. Under endring av timing belte, aldri slå veivakselen med beltet fjernes, for å hindre muligheten for skade på motoren. Du trenger
metriske skiftenøkler
¼-tommers stasjon støpsel
¼-tommers skralle
3/8-inch stasjonen stikkontakter
3/8-inch skralle
skrutrekker
Phillips-skrutrekker (.030 skaft)
Cotter pins
Vise
Floor jack
hjulmutternøkkel
Vis mer Instruksjoner

1.

Fjern de ekstra drivreimer og vann-pumpe trinse. Fjern Veivakselremskive bolter og trinse. Støtte motoren med jack og fjern høyre motor mount. Fjern timing belte dekker.
2

Drei veivakselen med klokka til den cut-out "V" i veivakselen sprocket på linje med pilen linjen på blokken ved 11:00 posisjon. Dette setter nummer en sylinder på øvre dødpunkt. Kontroller at styrepinnene støttemurer tannhjul til kamaksler er på tolv posisjon. Fjern de strammer boltene og strammer, etterfulgt av timing belte.
3

Place strammeren i en skrustikke og komprimere stang inn strammer kroppen sakte, slik at forseglingen ikke er skadet . Når den er komprimert, sette inn en splint gjennom hull i kroppen og stang for å holde den i kollapset stillingen til reinstallert.
4

Løsne skruen i midten av strammer skivene. Sett den hydrauliske beltestrammeren og trekk til boltene til 20 fot-pounds av dreiemoment. Sjekk alle taktmerkene, veivakselen tannhjulet og oljepumpe og kamakselen tannhjulene. For å få olje-pumpen skivene perfekt justert, fjerne pluggen rett under skivene, setter Phillips-skrutrekker inn i hullet og rock olje-pumpen skivene frem og tilbake litt før skrutrekkeren glir inn i et hull. Skrutrekkeren skal stikkes 2,36 inches. Merkene på olje-pumpen skivene og blokken skal være perfekt justert. Sett pluggen.
5

Installer Registerreim mot klokken, som starter på høyre side, bort fra strammeren, og sørge for at spenningen er stramt på høyre side mellom sveiv og cam. Skyv strammer skivene mot beltet og trekk til bolten til 40 fot-pounds av dreiemoment. Fjern splinten som holder stangen inn strammer kroppen og la strammeren å sette spenning på timing belte.
6

Slå av motoren ved veivakselen med klokka to svinger, og sjekker alle de taktmerkene . Installer alle komponenter i motsatt rekkefølge av fjerning og trekk til Veivakselremskive bolter til 22 fot-pounds av dreiemoment.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63883.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer